Sigortalıların yarısı asgari ücretli

Sigortalıların yarısı asgari ücretli
5 Mart 2012 11:54

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye genelinde 10 milyon 984 bin 191 kişinin sigortalı çalıştığını, bu sigortalılardan 4 milyon 988 bin 235 kişinin bildiriminin ise asgari ücret üzerinden yapıldığını açıkladı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın soru önergesini yanıtlayan Çelik, sigortalı olanların yüzde 45.41’inin asgari ücret üzerinden sigortalandığını söyledi. Çelik, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun kararları oy birliğiyle aldığını belirterek, asgari ücretin tespiti sırasında ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durum ile geçim şartlarının göz önünde bulundurulduğunu ifade etti. Bölgesel asgari ücrete geçilmesine yönelik bir çalışmaları bulunmadığını belirten Çelik, bir rektörün emekli maaşının 3 bin 793 TL, bir öğretmenin emekli maaşının ise 1378 TL olduğunu kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye genelinde 10 milyon 984 bin 191 kişinin sigortalı çalıştığını, bu sigortalılardan 4 milyon 988 bin 235 kişinin bildiriminin ise asgari ücret üzerinden yapıldığını açıkladı.

 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın soru önergesini yanıtlayan Çelik, sigortalı olanların yüzde 45.41’inin asgari ücret üzerinden sigortalandığını söyledi. Çelik, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun kararları oy birliğiyle aldığını belirterek, asgari ücretin tespiti sırasında ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durum ile geçim şartlarının göz önünde bulundurulduğunu ifade etti. Bölgesel asgari ücrete geçilmesine yönelik bir çalışmaları bulunmadığını belirten Çelik, bir rektörün emekli maaşının 3 bin 793 TL, bir öğretmenin emekli maaşının ise 1378 TL olduğunu kaydetti.