Şifreyi zorla aldı, yandaşları okullara müdür yaptı

Şifreyi zorla aldı, yandaşları okullara müdür yaptı
22 Aralık 2014 11:52

AKP’nin yandaş sendikası Eğitim-Bir Sen’li kadroları eğitimin her alanına yerleştirme operasyonlarında skandallar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu kez de İstanbul’da bir ilçe Milli Eğitim Müdürü’nün okul müdürlerinin atanması için puan verecek Şube Müdürü N. Ç.’ye baskı yaparak puanlama sisteminin şifresini aldığı ve Eğitim-Bir Sen’li öğretmenlere müdür olmaları için yüksek puan verdiği öğrenildi.

 

 

YANDAŞ SENDİKA ÜYELERİ SİYAH LİSTEDE

 

 

Taraf’tan Sümeyra Tansel’in haberine göre, şifreyi alan ilçe Milli Eğitim Müdürü elindeki gri ve siyah listeye bakarak müdürlere puan verdi. Puanlamada siyah listede bulunan 12 Eğitim-Bir Sen üyesine müdür olarak atanabilmesi için yeterli puan verilirken diğer sendikalardan yalnızca bir Türk Eğitim Senli’ye yeterli puan verildi. Gri listedekiler ise puanlama ‘marifetiyle’ müdür olamadı.

 

 

KAYMAKAM: DELİL YOK!

 

 

Olay Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişlerinin raporuyla ortaya çıktı. Şube Müdürü N. Ç. Milli Eğitim Müdürünün şifresini zorla alarak kendisi yerine müdür atamalarında puan verdiğini itiraf etti. Ancak Kaymakam “yeterli delil yok” diyerek soruşturma açılmasına izin vermedi.

 

 

TÜRK EĞİTİM SEN’DEN SUÇ DUYURUSU

 
Türk Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube ise soruşturma açılması için Bölge idare Mahkemesine itiraz edeceğini ve Kaymakam hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.