Seyit Torun’a soralım: Beşiktaş Ulus’taki ‘değerli’ arazi hakkında konuşmayacak mısınız?

Seyit Torun’a soralım: Beşiktaş Ulus’taki ‘değerli’ arazi hakkında konuşmayacak mısınız?
16 Aralık 2020 10:29

BEŞİKTAŞ Ulus’ta 4 dönümlük ‘değerli’ arazinin geçmişte Korkmaz Yiğit’e ait olduğu ve bir şekilde de üç ortak tarafından satın alınıp, ‘muamelecilik’ işlerinin eski CHP Beşiktaş İlçe Başkanı ve iki belediyenin imar komisyonu üyesi Sebahattin Öztürk’e verilmesi ile ilgili gelişmeler sessizliğini koruyor dedik ya… CHP umursamıyor, AKP de sessiz… CHP’li Akın Keskin’den sonra esas ‘yiğitliği’ gösteren bir kadın üye oldu. CHP İBB/Beşiktaş Meclis Üyesi, İBB Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu üyesi, İBB AB ve Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Fidan Aslan Eroğlu adeta isyan etti.

 

Yalçın Bayer / Hürriyet

 

Beşiktaş Belediyesi CHP Meclis grubunun WhatsApp grubunda konuyla ilgili yazımıza yer vererek “Bu habere karşılık oluşturulmasını talep ediyorum. Töhmet altında kaldık” dedi. Grupta konuşan Akın Keskin, “Haklısınız. İBB’de ret, Beşiktaş’ta ‘evet’ demeyi açıklamak gerekiyor” diyor.

‘Muameleci’ Sebahattin Öztürk kendi sayfasından bir açıklama yaparak “17.06.2020 tarihinde tarafıma yeniden vekâletname çıkarılmıştır. Söz konusu imar planları için imar komisyonu toplantılarına katılmadığım gibi Meclis toplantısına da katılmadım” dedi.

Öztürk’e tamam güzel, diyelim, grup toplantısına katılmadınız ama imar dosyasına giren ‘vekâlete’ ne demek gerekiyor! Yani meclis üyelerine ‘muamelecilik’ yapma izni mi verelim? Ben utanırım!

Bu arada CHP’liler gibi, AKP’lilerin de sessiz kalmaları dikkat çekiyor. Bilinen isimleri bir yana bırakalım, CHP’den Seyit Torun’a ve AKP’li Tevfik Göksu’ya soralım: Siz de konuşmayacak mısınız!

 

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/yalcin-bayer/milli-kuraklik-merkezi-kurulmali-41689665