Şeyh Sait tüzüğe uymadı

Şeyh Sait tüzüğe uymadı
24 Mayıs 2012 15:18

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın, ‘Şeyh Sait adına bir cami yapılması’ üzerine vermiş olduğu soru önergesi TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından geri çevrildi. Gerekçe ise Meclis iç tüzüğüne uymaması… Büyükataman konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması:

02.05.2012 tarih ve 2012/4665 sayılı önergem, TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek imzasıyla 22.05.2012 tarihinde İçtüzüğün 67. maddesinin ikinci fıkrası “Başkanlığa gelen yazı ve önergelerde kaba ve yaralayıcı sözler varsa, Başkan gereken düzeltmelerin yapılması için, o yazı veya önergeyi sahibine geri verir.” şeklindeki hükmü uyarınca tarafıma geri gönderilmiştir.

Sayın Başbakan’ın cevaplaması istemiyle vermiş olduğum önergemin tam metni şudur: “Türkiye Cumhuriyetinin ilk yıllarında etnik bir fitneyi başlattığı için tarih kitaplarında ‘hain’ olarak anlatılan ve 1925 yılında İstiklal Mahkemesi kararıyla idam edilen Şeyh Sait adına bir cami yaptırılacağı iddia edilmektedir.

Buna göre;

1.    Bahsi geçen iddia doğru mudur?

2.    Şayet doğruysa devletin astığı bir hain adına cami yaptırılması açılım politikanızın bir parçası mıdır?

3.    Bundan sonra kimler adına cami yaptırılması düşünülmektedir? Bölücü başı, bebek katili, İmralı canisi adına da bir cami yaptırmayı düşünüyor musunuz?”

Önergemin geri gönderilmesine sebep olan kısım ise şudur; “Bölücü başı, bebek katili, İmralı canisi adına da bir cami yaptırmayı düşünüyor musunuz?”  

Cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak geçecek olan bu olayın bir TBMM başkanı imzasıyla yapılmış olması ayrı bir talihsizliktir.

Sayın Meclis başkanına sormak istiyorum;

Önergemdeki kaba ve yaralayıcı ifade dediğiniz “Bölücü başı, bebek katili, İmralı canisi” ifadeleri yerine siz bu şahsı tarif ederken hangi ifadeleri kullanmaktasınız?

Yoksa Başbakan gibi siz de bu katile “sayın”, şehide “kelle” diyenlerden misiniz?

Kimi yaralayıcı ifade kullanmışım? Sözlerimden bebek katili mi yaralanmış, sizin bu talihsiz yazınız bütün şehit ve gazi aileleri başta olmak üzere bu milleti derinden yaralamıştır.

Bölücü başı Abdullah Öcalan’a “Sayın” ve PKK’lı teröristlere “Gerilla” demek suç olmaktan çıkarılmıştır.

İmralı’da ki caniye ”sayın” demek fikir özgürlüğü kapsamına girince, bu şahsa “katil, terörist, cani, terörist başı, bebek katili” gibi ifadelerde bulunmak suç kapsamına alınacak mıdır?

Aynı şekilde PKK’lı teröristlere terörist demek suç kapmasına alınacak mıdır?

Sayın Meclis başkanı bir an önce bu konuda bir açıklama yaparak bu milletten özür dilemelidir.