Sessiz Çığlık'ta MHP, TGB gerginliği

Sessiz Çığlık'ta MHP, TGB gerginliği
26 Ocak 2013 16:31

“Balyoz Darbe Planı” olarak bilinen davada tutuklananların eş ve çocukları ile diğer yakınları her Cumartesi günü olduğu gibi bugün de Gölcük’te “Sessiz çığlık” adı altında protesto gösterisi gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

Kamuoyunda ‘Balyoz Darbe Planı’ adıyla bilinen, emekli ve muvazzaf amiral ve yüksek rütbeli subayların da aralarında bulunduğu bulunduğu 365 kişinin darbeye teşebbüs iddiasıyla yargılandığı davada, bir süre önce 325 kişi çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı. Tutukluların eş ve çocukları ile yakınları, Donanma Komutanlığı’nın ana üssünün de bulunduğu Gölcük İlçesi’nde her Cumartesi öğlen saatlerinde “Sessiz Çığlık” adı altındaki protesto gösterisi başlattı.

 

 

 

MHP-TGB ARASINDA GERGİNLİK

 

Daha önce Gölcük’te Anıtpark Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan, ancak parkın bakıma alınması ve kazılması nenediyle bir süredir her yanındaki açık alanda yapılan bu buluşmaya, bugün aralarında bazı tutuklmu amiral eşleri de katıldı. Basın açıklamalarının yapıldığı, tutuklularının fotoğrafları ile bazı pankartların da taşındığı bu buluşmaya MHP ile Türkiye Gençlik Birliği de destek verdi. MHP’lilerin okuduğu bildirinin ardından TGB üyesi olduğunu söyleyen gencin okuduğu bildirinin uzun sürmesi nedeniyle, “TGB’nin poropogandasını yapmaya mı geldiniz?” diyen MHP’liler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışmayı, araya gider tutukluların eşleri sonlandırdı.

 

 

 

YENİ İSTİFALAR GELECEKMİŞ”

 

Serpil İrençin, özellikle Oramiral Nusret Güner’in istifasının ardından Koramiral, Tümamiral ve Tuğmaril rütbelerinde bazı komutanların da istifalarıyla ilgili söylentiler çıkarıldığına ilişkin soruyu ise, “Biz de duyuyoruz ama gerçekleşmeden konuşmanın çok esprisi yok. Tam bir korku imparatopluğu. Herkes, ‘biz de istifa edersek bize de bulaşırlar mı?’ diye düşünüyorlar. Ama duyuyoruz, yeni istifalar gelecekmiş” diye konuştu.