Başkan Şahin’den Mamak kırsalına yeni soluk

Başkan Şahin’den Mamak kırsalına yeni soluk
4 Mayıs 2024 10:21

Mamak Belediyesi, tarım ve hayvancılıkta hedef büyütüyor. Bu kapsamda Mamak Belediyesi’nin Gökçeyurt Mahallesi’nde hizmet veren Ekolojik Köy’e ziyaret gerçekleştiren Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Ekolojik Köy’de bulunan üretim tesislerini, meyve-sebze bahçelerini, satış stantlarını, lavanta bahçelerini, seraları gezdi ve arıcılık faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı. Başkan Şahin, fiziki yapıyla birlikte, gıda ürün yelpazesinin geliştirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi konusunda talimat verdi.

 

 

Gelecek yıla ürün atağı

 

 

Yapılan çalışmalarla Ekolojik Köy’de mantarcılık, fidecilik gibi yetişen ürünlerin çeşitliliği artacak, bal ormanları oluşturularak, besiciliğe de ağırlık verilecek. Aynı zamanda kamu kaynaklarının hizmete dönüşmesi adına, tarımsal faaliyetlerde solucan gübresi kullanılması için solucan gübre tesisi kurulması hedefleniyor. Böylece tasarruf eden belediye aynı zamanda kimyasal gübre kullanılması sonucunda artan toprak kirliliğinin de önüne geçmeyi hedefliyor.

 

 

Tarladan sofraya

 

İnsan emeğinin üreten güce dönüştüğü Mamak Belediyesi Ekolojik Köy, geleneksel köy yaşamını adeta turizme açıyor. Ekolojik köyde, meyve ve sebze bahçeleri, lavanta bahçesi, fırın, yöresel ürünler bloğu, sera, kafe, hizmet binaları, otopark, aromatik bitkiler, üretim alanları, satış stantları ve arıcılık faaliyetlerinin bulunduğu alanlar yer alıyor. Toprağın keyfini sürmek, doğayla ve toprakla zaman geçirmek isteyenlerin ikinci adresi olan Ekolojik Köy’de, organik meyveden yoğurda, salçadan yumurtaya pek çok lezzet üretilerek, tüketicinin sofrasında en doğal haliyle yerini alacak.