Serbest piyasayı düzenleyen yasa yok

Serbest piyasayı düzenleyen yasa yok
25 Aralık 2012 00:02

ÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 2023 yılında 10 büyük ekonomiye girme hedefini hatırlatarak, “Sistemi yeniden ele almak lazım. Açık söyleyeyim sistemin her tarafı çürümüş durumda. Yama ile tutmuyor bu iş. Onun için sistemi yeniden inşa etmemiz lazım” dedi.
 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından ‘Ekonomiye Değer Katanlar’ ödül töreni odanın hizmet binasında yapıldı. Törene TOBB Başkanı Rifat Hizarcıklıoğlu’nun yanı sıra Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve çok sayıda işadamı katıldı.

Törenin açılışında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, perakende sektörünün yasasının olmamasından yakındı. Sektörü düzenleyen çalışmaları düzenleyen yasayı Türkiye hala çıkartamadığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Dünyanın her ülkesinde perakende sektöründe düzenleyen yasa var. Serbest piyasa ekonomisinin ana vatanında bile bu var ama Türkiye’de bu yok. Türkiye’de herkes her şeyi yapabilme imkanı varsa yapabiliyor. Antalya’da bir cadde üzerinde 89 tane cep telefon satıcısı vardı. Bu şekilde olursa bu işyerleri batar. Battığı zaman kime zarar veriyor? Milletin tamamına zarar veriyor” diye konuştu.
 

‘ORADAKİ İNSANLARI CAHİL BIRAKMAYACAĞIZ’
 
TOBB olarak en çok okula ihtiyaç bulunduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, 14 sene önce Van’a bir ilköğretim okulu yaptıklarını, 4 yıl önce bunun yetmediği gerekçesiyle kapasitesinin büyütülmesinin istendiğini hatırlattı. 25 gün önce bu okulun yakıldığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “En çok üzüldüğüm günlerden bir tanesidir bu. TOBB’un adını taşıyan bir okulu yaktılar. Çok şükür, hemen oda başkanım ve sayın valimle temasa geçtim. Maddi hasar meydana gelmiş ve can kaybı yok. Sevindik ama yüreğime ateş gibi oturdu. Dedim ki ‘Çocuklarımızı cahil bırakacak, okul yaktıracak kadar gözleri dönenlere lanet olsun. Esas lanetim de bunları kınamayıp, çeşitli bahaneler üretip kamuoyuna bunu bir türlü tatlı göstermeye çalışanlara, en büyük lanetim de onlara. Yönetim kurulu olarak şöyle bir karar verdik. ‘Kardeşim bu yakılan okulu yapacağız. Ama Van’a bir okul daha yapacağız şimdi’ dedik. Onlar yaksınlar oraya iki okul daha yapacağız. Haberiniz olsun. Oradaki insanları cahil bırakmayacağız” dedi.
 
Hisarcıklıoğlu, konuşmasının sonunda BTSO bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) bünyesinde bir okul kurulması için destek sözü verdi. Program sonunda 7 kategoride 504 firmaya ödülleri verildi.