‘Sedat Peker’in iddialarının araştırılması için TBMM çatısı altında araştırma komisyonu kurulmalı’

‘Sedat Peker’in iddialarının araştırılması için TBMM çatısı altında araştırma komisyonu kurulmalı’
28 Ağustos 2022 08:38

CHP milletvekilleri, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in rüşvet iddiasının ardından Meclis’te araştırma komisyonu kurulması çağrısında bulundu.

 

 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gülşen’i ışık hızıyla tutuklatan savcılar Sedat Peker’in ifşalarına karşı harekete geçmeyecekse, iddiadan da öte bu açıklamaların araştırılması için TBMM çatısı altında araştırma komisyonu kurulmalıdır. İddialarda adı geçenler ve bu iddialara tanıklık edebilecekler dinlenmelidir” değerlendirmesini yaptı.

 
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Bu yenilir yutulur olmayan iddialar, iddia sahibi ‘suç örgütü lideri’ diye görmezden mi gelinecek? Yayın ve ulaşım yasağı getirdiğinizde bu çuvala sığmayan mızrağı örtmüş mü olacaksınız?” tepkisini gösterirken CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan “Söz konusu Kılıçdaroğlu, CHP, muhalif gazeteciler, yazarlar ve sanatçılar olunca cesur olan savcılar, Sedat Peker’in iddiaları karşısında ölüm sessizliğinde. Harekete geçmek için ne bekliyorsunuz? Sedat Peker’in iddialarını neden araştırmıyorsunuz” sorusunu yöneltti.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de “Rüşvetin belgesi mi olurmuş sözü tarihe karıştı. Sedat Peker’in yayımladığı rüşvet belgelerinden sonra Gülşen için ışık hızı ile harekete geçen savcılar burada ne yapacak bakalım” ifadelerini kullandı.

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz “İnsanlar sorunlarını, şikâyetlerini, bunlara dair belgelerini CİMER’le ve adliyelerle değil Sedat Peker ile paylaşıp çözümü böyle arıyorsa, iktidar ve yıkıma uğrattığı tüm kurumlar şapkayı önüne alıp düşünmeli, tarihe ve topluma verecekleri hesabı düşünerek kaygılanmalı” dedi.