Seçim borsası ve seçmen beklentileri

Seçim borsası ve seçmen beklentileri
23 Ekim 2013 09:54

Ey Yüce Türk İslam alemi! Bu yazımızın konusu 2014 seçim borsası ve tarımsal ekonomi hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Büyük Türk Milleti ve Akçakale halkı olarak, mahalli seçimlerde oy vereceğimiz adaylar, bu vasıflara haiz midir, bilmeliyiz.

1- Cenab-ı Hakkın emirlerini yapıp, nehyettiği kötülüklerden sakınmalı, 2- Hz. Muhammed (S.A.V.)’in sünnetlerine uygun hareket etmeli, 3- Her türlü haram, zülüm ve haksızlıklardan sakınmalı, 4- Gizli ve açık her yerde, ALLAH’ın murakabesinde olduğunu hatırlamalı, 5- Tasarrufundaki imkanlarla, karşılık beklemeden maddi ve manevi yardımda bulunmalı, 6- Alçak gönüllü, samimi, tatlı dilli ve güler yüzlü olmalı, 7-Dedi kodu yapmamalı ve kimsenin aleyhinde konuşmamalı, 8- Vaktini boşa geçirmeyip, rahmetle anılabilecek faaliyetlerde bulunmalıdır.

 

Eğer bu şartlara haiz olmayanları seçip, sorumluluk verirsek, insan duyabileceği sesi işitir ve ağrı nerede varsa elini oraya götürür.

 

Seçimlerin yaklaşması münasebetiyle, aday adaylarının talip olduğu göreve ilk önce, ALLAH korkusu ve manevi varlığı olanlar gelmelidir. ALLAH aşkına, manevi varlığı olmayıp, maddi varlığı ile böbürlenen bir insandan idareci (önder) olunur mu? Yine ARGE (araştırma geliştirme) kültüründen mahrum insanlardan idareci olunamayacağı gibi, ancak o bölgenin modernleşmesini engelleme önderi olunur. İşin özü: projesi olmayan ve cüzdan muhasebesine odaklanan aday adaylarından önder olunamayacağı bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Cüzdan muhasebesine odaklanan müstakbel idarecilerden ancak ve ancak, sanayi ötesi toplum ülkelerinin simsarı olunur. Türkiye genelinde bir örnek verecek olursak; Türkiye’nin tarımsal ve ekonomik stratejik önemi olan Akçakale Belediye Başkanlığına seçilmek isteyenlerin, mutlaka vicdan sahibi ve manevi varlığı olması şarttır. Defalarca yazdık. Sanayi ötesi toplum ülkelerinin verdiği kavga, petrol kavgası değil. Asıl kavga, proteindir (temel gıda hammaddesi). Onun içindir ki, Akçakale’mizin bu konuda önemi büyüktür. Acilen Harran Ovası’nda, ağaçlandırma ve tarımın modernleşmesi için manevi varlığı olan ve kişiye özel sorunları ön planda tutmayan, ilkeli, bilgili, dürüst, hayır sahibi ve ALLAH korkusu olan önderlere ihtiyaç vardır.

 

Türkiye’de ve Akçakale’de, demokratik ve ekonomik düzenin kurulmuş olmasından bahsedebilmemiz için tek çare, tarımın modernleşmesi ve üretime önem verilmesidir.

 

IMG_20131020_174312

 

Seçimler, kimi uyanıklarca hasat zamanı olarak kabul edilir ve bu nedenle seçimleri dört gözle beklerler. İdeolojik anlayıştan, siyasi mefkure ve duruştan mahrum, siyasi arenada ne iş verilirse yaparım zihniyetsizliği ile rant ve makam kazanmaya çalışan tembellik ve cehaletle iç içe olan bazı politikacılar da bu tür asalakların hayatiyetlerini sürdürmelerine zemin hazırlarlar.

 

Haliyle seçimlerde aday olacak kişilerin; eğitimi, bilgisi, birikimi, becerisi, dürüstlüğü, toplumsal sorunları çözebilme ve idare edebilme kabiliyetleri yerine mali durumları merak edilir ve sorgulanır. Buna paralel olarak değer ve önem kazanırlar. Öyle ki bir aday başta saydığımız ve günümüz dünyasında bir yöneticinin olmazsa olmazlarından olan bütün bu özellik ve meziyetlere sahip olsa da, bu malum zatlara göre “DOĞRU, İYİDİR AMA PARASI YOK” şeklinde seçmene deşifre edilip, itibarsızlaştırılmaya çalışılır.

 

Bunun Türkçesi şudur : Tamam bahsettiğiniz aday aslında ALLAH’tan korkan çok dürüst, iyi bir insan ve iyi bir yöneticidir. Ancak, siyaset tüccarlarını memnun edecek parası yoktur. Bu tür faaliyetler siyasi ahlak açısından çirkin birer davranış olduğu gibi, Türk İslam kültüründe de yeri olmayan lüzumsuz laf ve dedikodu üretmekten başka bir şey değildir. Bu eksende gelişerek gerçekleşecek bir seçim geçmişten beri süregelen statükonun korunmasına ve aynı şahısların menfaatlerinin korunmasına hizmet eder. Toplumun çoğunluğunu oluşturan kesimlerin sorunlarının ise artarak içinden çıkılmaz hale gelmesine neden olacaktır.

 

Halbuki bu seçimler Milletimiz ve devletimizin bekası için büyük bir önem arz etmektedir.Gün fedakarlık ve birlik günüdür. Kişisel menfaatlerin ve hırsların tatmin edileceği gün değildir.

 

Cenab-ı ALLAH, yüce Türk İslam alemine, iyiliği kötülüğüne galip olan idarecilerin seçilmesini nasip etsin.

Cüzdan muhasebesini ön planda tutan münafık ve riyakarların şerrinden esirgesin. AMİN

 

Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve hayatını kaybeden Müslümanları rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

HADİS-İ ŞERİFLER-ÖZDEYİŞLER:

 

İşler, o işlere ehil olmayanlara verilirse, kıyamet yaklaşmış demektir. (Hz. Muhammed S.A.V.)

İman, haramlardan, hırslardan sıyrılmadır. (Hz. Muhammed S.A.V.)

Çok söyleyen değil, çok iş yapan yöneticiye muhtaçsın. (Hz. Ömer r.a.)

Zayıf yönetici, en son konuştuğu kişinin önerdiği yöntem ve yolu seçer. (Warren Bennis)

Yöneticiler duygularıyla davranmamalı, her zaman mantık yolunu seçmelidirler. (Napoleon Bonaparte)

İyi bir yönetici, iş arkadaşlarının olumsuz yanlarına bakmak yerine, olumlu yanlarını ön plana çıkartıp, o yanını desteklendirir. (Peter F. Drucker)

Böl ve hükmet yaman söz; birleştir ve yönet, daha iyi bir hazine. (Wolfgang Van Goethe)

Yetki verme yeteneği, iyi ve kötü yönetici arasındaki farkı herhangi başka bir şeyden daha çok belirler. (Mc Cormack)

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun