Sav ve Baykal da kurultayda

Sav ve Baykal da kurultayda
17 Temmuz 2012 15:02

CHP’nin eski Genel Sekreteri Önder Sav ve bir önceki kurultaya katılmayan eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da kurultaydaydı. Sav, kurultay geç katıldı.CHP’nin eski Genel Sekreteri Önder Sav, CHP’nin 34. Olağan Kurultayı’nın yapıldığı Ankara Arena Spor Salonu’na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından sonra geldi. Sav, kurultay salonuna saat 13.30’da girdi.

Sav, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sav bir gazetecinin “Kurultaya gelip gelmeyeceğiniz merak konusuydu” demesi üzerine, “Niye merak konusu oluyor? 10 yılı aşkın süredir genel sekreterlik yaptım. Parti ile özdeşleşen isimlerden biriyim” dedi.

Sav, bu kurultayın tüzük kurultayı ile benzetilmemesini gerektiğini belirtirken, “O iş ayrıydı. Oradaki, hukuksuzluklara tepkiydi. Ama bu partinin olağan kurultayı. Elbette benim kurultayda bulunmam kadar doğal bir şey yok” diye konuştu.

Sav, CHP’nin 34. Olağan Kurultayı’nı, başta yargı ve ordu olmak üzere pek çok konunun örselendiği, güç bir dönemde yaptığını belirterek, Kılıçdaroğlu başta olmak üzere herkesin aklının, duygularının önüne geçirerek CHP’nin dışa dönük kavgasına odaklanması gerektiğini belirtti.

CHP’nin parti içi iktidar kavgasıyla vakit geçirecek zamanı olmadığını söyleyen Sav, bir gazetecinin, “Birlik bütünlük mesajı mı?” sorusu üzerine, “Birlik, bütünlük, dayanışma, beraberlik. Ne derseniz deyin” dedi. Sav, kurultay delegelerinin tarihin derinliklerinden gelen, Cumhuriyeti kuran en köklü partinin üyesi olduklarını unutmamalarını isteyerek, tüzük kurultayındaki tatsızlıkların yaşanmamasını diledi.

BAYKAL DA SALONDA

CHP’nin bir önceki kurultayına gelmeyen eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bu kez kurultay salonunda.

Baykal, kurultaya katılan diğer eski genel başkanlar gibi adı anons edilerek selamlandı. Baykal’ın ismi anons edildiği sırada salonda alkışlar yükseldi.

“DEVRİME ANTALYA’DAN BAŞLADIK…” PANKARTI

Ancak Baykal’ın oturduğu delege tribününün hemen yanında Antalya il örgütünün açtığı pankart da dikkat çekti: “Devrime Antalya’dan başladık…”
Ancak pankart, kurultay organizatörlerinin müdahalesi ile hemen kaldırıldı.

Kurultaya ayrıca SHP’nin eski genel başkanları Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin de katıldı. Onların adları da anons edilip delege tarafından selamlanmaları sağlandı.