Sarkozy Erdoğanlaşıyor Mu?

Sarkozy Erdoğanlaşıyor Mu?
6 Ekim 2011 15:07

Özel Haber Analiz H&H

Özel Haber Analiz H&H

 
Gelecek yıl Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Nicolas Sarkozy’ye karşı aday belirlemeye çalışan Fransız Sosyalistleri, 6 adaylı cumhurbaşkanlığı yarışına hazırlık gündemiyle toplanan yıllık yaz kampını, küçük tartışmalar dışında ‘birlik fotoğrafıyla’ noktaladı.Ancak, birlik görüntüsünün ardında, üç iddialı aday arasında kıran kırana yarış başladı.

 
Fransa Basını Bunu konuşuyor!

 
Fransız basınında atılan manşetlere göre, Sarkozy’e bağlı olan ajanlar, özel yaşama müdahale ederek Sarkozy’nin muhtemel rakibi olan Hollande’nin eski eşini aldattıktan sonra birlikte olduğu kız arkadaşı bayan Valerie Trielweiler hakkında özel yaşamına ilişkin bilgiler toplatıldığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Paris polisi iddiaları yalanlasa da Sarkozy muhalifleri, bunun  watergate skandalı benzeri bir uygulama olduğunda diretiyorlar. L’Express adlı haftalık siyasi yayın organı ise bir çok emnniyet yetkilisinin olayı kendilerine doğruladığını öne sürdü.

 
BAYKAL ve MHP kasetleri

 
Bilindiği üzere Türkiye siyasetini değiştiren özel yaşama ait eski Anamuhalefet partisi lideri Deniz Baykal ile başlayan gizli seks görüntülerinin servis edilmesi süreci, son olarak 12 Haziran Genel Seçimlerinden önce MHP’nin bir çok üst düzey yöneticisinin görüntüleri ile devam etmişti. Başbakan Erdoğan ise seçim meydanlarından rakiplerinin özel yaşamlarını eleştirerek, kitlelere seslenmişti.

 
Sarkozy’nin rakiplerinin birer birer özel yaşamları ile gündemde tutuluyor olması, akıllara acaba Sarkozy, siyasi taktiklerini Türkiye üzerinden mi belirliyor sorusunu getirdi…
 

Genel Sekreter Martine Aubry, eski Genel Sekreter François Hollande ile Hollande’ın 29 yıllık hayat arkadaşı iken seçim kampanyası sırasında genç bir gazeteciyle aldattığı eski eşi Segolene Royal arasında yarış başladı. Anketlerde François Hollande yüzde 42, Martine Aubry yüzde 31, Segolene Royal yüzde 18 destek buluyor. Royal eski eşi Hollande’ı desteklerse, Hollande’nın Sosyalist Parti’de adaylık yarışını kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 
Kahn’a yapılan taciz suçlamasının arkasında da Sarkozy olduğu iddia edilmişti

 
Partinin en güçlü aday adayı sayılan Dominique Strauss Kahn, ABD’deki seks skandalı yüzünden yarışa katılmaktan vazgeçmek zorunda kalmıştı. Kahn, en son suçlamalardan aklandıysa da, kamuoyunda itibar kaybettiğinden siyasetten tamamen çekilmek zorunda kaldı. Royal ise şimdi hem ülke sosyalistlerinin hem de eski eşinin kaderini elinde tutarak yeniden politika sahnesinde etkin isim olmayı başardı. Anketler, Sosyalistlerden Hollande’ın Sarkozy’ye karşı yarışması halinde seçimi kazanabileceğini gösteriyor.

 

İhanete uğramıştı

 

2007 seçimlerinde Nicolas Sarkozy’ye karşı yarışan Segolene Royal, kampanya sırasında dört çocuğunun babası, 29 yıllık hayat arkadaşı Hollande’ın kendisine destek vermemesi, dahası genç gazeteci Valerie Trierweiler ile aldatması nedeniyle zor günler yaşamıştı.

 

HH