Sarıgül'ü Hakkari'de 100 CHP'li karşıladı

Sarıgül'ü Hakkari'de 100 CHP'li karşıladı
22 Mayıs 2013 17:10

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül,kalp krizi sonucu 68 yaşında vefat eden Hakkari Belediye eski Başkanı Abdurrahman Keskin ve SHP eski Milletvekili Cumhur Keskin’in ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere kente geldi.

Özel uçakla İstanbul’dan Van’a ordan da karayolu ile Hakkari’ye gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulanan Çiftlik Mevkiinde CHP Hakkari İl Başkanı Mehmet Baş, ve yaklaşık 100 CHP’li tarafından karşılandı. Araç konvoyu eşliğinde Hakkari Biçer Mahallesi’nde bulunan Kalealtı Mezarlığı’na gelen Sarıgül, 13 Ocak 2013 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat 1977-80 döneminde CHP’den, 1994- 99 döneminde SHP’den belediye başkanlığı yapan Abdurrahman Keskin’in mezarı başında dua etti.

Aynı mezarlıktaki SHP eski Milletvekili Cumhur Keskin’i de mezarı başında anan Sarıgül, “Abdurrahman Keskin ile geçmişte çalıştığını söyledi. Sarıgül, Reis beyi ben Gençlik Kolları başkanıyken hatırlıyorum. Barışa büyük katkıları olan bir belediye başkanımızdı. Herkes kendi dilini, özgür bir şekilde yaşasın diye arzuluyordu” dedi.

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu’nu makamında ziyaret eden Sarıgül, görüşme sonrası şehir merkezindeki esnaflarla sohbet etti. Hakkari Belediyesi’ni de ziyaret eden Sarıgül, Belediye Başkan Vekili Selim Engin ile görüştü.

Sarıgül, “Belediyeler yerel yönetimler demokrasinin ana damarıdır. Gittiğimde mutlaka hiç bir düşünce farkı gözetmeden belediyelerimize uğramayı demokrasi kuralı olarak görüyorum. O nedenle bütün Hakkarili yurttaşlarım adına belediyenizi ziyaret ettim” dedi. BDP’li Hakkari Belediye Başkan Vekili Selim Engin ise, Şişli Belediye Başkanının yaptığı ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Sarıgül, vefat eden eski Belediye Başkanı Abdurrahman Keskin’in oğlu Fatih Keskin’in evinde yemek yedikten sonra Hakkari’den ayrıldı.