Sarıgül, Kılıçdaroğlu’na Şişli’yi açıkla resti çekti, Kılıçdaroğlu Eyüp’ü işaret edince ipler koptu

Sarıgül, Kılıçdaroğlu’na Şişli’yi açıkla resti çekti, Kılıçdaroğlu Eyüp’ü işaret edince ipler koptu
24 Ocak 2019 13:01

Yerel seçimlerde yeniden aday olmak isteyen eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kılıçdaroğlu’nun Eyüpsultan ya da Kartal diretmesine istifa ederek yanıt verdi, DSPden Şişli adayı oldu.

 
CHP’nin yılan hikayesine dönen İstanbul ve İzmir adaylarının bir türlü açıklanmaması istifa getirdi. Şişli’ye aday olup olmayacağı günlerdir tartışılan eski Şişli Belediye Başkam Mustafa Sarıgül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, pazar günü açıklanacak isimlerle beraber kendisinin de Şişli adayı olarak açıklanmasını istedi. Ancak ‘Arkadaşlar senin Eyüpsultan veya Kartal’dan aday olmanı istiyor” yanıtını aldı. Sinirlenen Sarıgül dün partisinden istifa etti, DSP sinyali verdi:

 
“BEKLEMEKTEN YORULDUM”

 
“Yıllardır gece gündüz çalışmaktan yorulmayan ben, dört yıldır gece gündüz Şişli’de yerel seçimlere hazırlanan ben, seçimlere sadece ve sadece iki ay kalmasına rağmen yaşadığımız belirsizlikten, beklemekten ve bekletilmekten yoruldum! Küçük kurnazlıklara teslim olamazdım. CHP’nin daha çok yıpranmaması için, benimle ne hesaplan olduğunu bilmediğim CHP yönetimini ve Sayın Kılıçdaroğlu’nu rahatlatmak adına içinde olmaktan onur duyduğum partimden üzülerek istifa ediyorum. Kendimi Şişli’de yaşayan yurttaşlarıma emanet ediyorum. Onların göstereceği yolda yürüyeceğim.”

 
SARIGÜL DSP’NİN ÇOCUĞU

 
Sarıgül’ün istifasımn ardından gözler DSP’ye çevrildi. DSP Genel Başkam Önder Aksakal, Sarıgül’e kapılarının açık olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Şu anda 39 ilçe adayımız da belirlendi. Mustafa Bey DSP’nin çocuğudur. Kararmı Şişli halkıyla vereceğini açıkladı.”

index