Salıcı'ya takipsizlik kararı

Salıcı'ya takipsizlik kararı
12 Şubat 2013 14:50

Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin’in, Cumhuriyet Halk Partisi Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Pendik İlçe Başkanı Halit Temiz hakkında yaptığı suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı.

Savcılığın takipsizlik kararında; ‘haklarında suç duyurusunda bulunulan Salıcı ve Temiz’in muhalefet partisi olmaları görevinden doğan bilgilendirme ve hesap sorma haklarını kullandıkları’, ‘Pendik Belediye Başkanı olarak görev yapan ve uzun zamandır siyasetin içinde bulunan müştekinin siyasetin gereği olan bu tarz eleştirilere ve hesap sorabilmelere rıza göstermesinin gerektiği’, ‘Hakaret ve aşağılama olmadığı sürece muhalefetin bu tarz eylemlerinin suç oluşturmayacağı ve belediye başkanının bu durumu bilmesi gerektiği’ ifadelerine yer verildi.
 
Takipsizlik kararının ardından kısa bir açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, “AKP’nin eleştiriye tahammülü yok. Ancak bizim de kamuya hizmetle görevli bir belediyedeki usulsüzlüklere tahammülümüz yok.
 
Sayın Belediye Başkanı, başvurduğu yargıdan gerekli cevabı almıştır. CHP olarak 23 Nisan 2010 şenliklerindeki usulsüzlüklerin peşini bırakmayacağız” dedi.
 
İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Pendik İlçe Başkanı Halit Temiz’le birlikte 05 Mart 2012 tarihinde CHP Pendik İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Pendik Belediyesi’nin 2010 yılında düzenlediği 23 Nisan kutlama organizasyonundaki usulsüzlükleri belgeleriyle birlikte kamuoyuyla paylaşmıştı.
 
Basın toplantısının hemen ardından Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Salıcı ve Temiz hakkında, kendisine hakaret ettikleri, yargı görevini yapanı etkilemeye çalıştıkları ve yargıyı etkilemeye çalıştıkları iddiasıyla (TCK 125, 277, 288) Pendik Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş, Salıcı 07 Kasım 2012 tarihinde Pendik Adliyesi’ne giderek ifade vermişti.