"Sakık'a itibar etmem"

"Sakık'a itibar etmem"
8 Kasım 2012 09:43

Şemdin Sakık’ı Kuzey Irak’ta yakalayıp Türkiye’ye getiren emekli Albay Mithat Işık, Sakık’ın ilk sorgusunda 33 eri şehit ettiğini itiraf ettiğini açıkladı. Işık, Sakık için “Ben olsam Sakık’ın açıklamalarına itibar etmem diye konuştu.
PKK’nın bir dönem Abdullah Öcalan’dan sonra en önemli ikinci ismi olan Şemdin Sakık’ı Yarasa Operasyonu ile Kuzey Irak’ta yakalayıp Türkiye’ye getiren emekli Albay Mithat Işık, “Sakık 33 eri şehit ettiğini itiraf etmişti” dedi. Ergenekon Davası’nda gizli tanık olduğu ortaya çıkan Şemdin Sakık için “Ben olsam onun açıklamalarına itibar etmem” diyen Işık “Açıklamalarında da bir şey bilmediği ortaya çıkıyor” dedi.

 
Işık şöyle konuştu: “Sakık’ı yakaladığımızda ilk olarak ifadesini ben almıştım. İfadesinde 33 erin şehit edildiği saldırıyı yönettiğini itiraf etmişti. ‘Beni kullandılar’ demişti. Kimin kullandığını sorduğumda Ali Haydar Kaytan’ın ismini vermişti.”

‘Sakık’ın açıklamalarına itibar etmem’

Sakık’ın “Yakalandığım operasyonda Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım da vardı” iddialarını yalanlayan Mithat Işık, Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın “Uzaktan tanıdığım kadarıyla dürüst bir adam. Ne biliyorsa onu zannediyorum ki tüm çıplaklığıyla söyleyecektir” açıklamasına da şaşırdığını söyledi. “İstediği kadar terörist değilim desin. O çok sayıda eylem yapmış ve eli kanlı bir terörist” diye konuşan Işık “Tuncer Paşa neden öyle dedi bilmiyorum ama ben kesinlikle Şemdin Sakık’ın sözlerine itibar etmem” diye konuştu.