Sağlıklı Bir Uyku Uyumak İçin Öneriler

Sağlıklı Bir Uyku Uyumak İçin Öneriler
24 Nisan 2023 15:57

Sağlıklı bir yaşam için düzenli ve yeterli uyku uyumak oldukça önemlidir. Kalitesiz ve yetersiz bir uyku, sağlık üzerinde ve günlük yaşantıda olumsuz etkilere yol açabilirken, kaliteli bir uyku; zihinsel sağlığı, fiziksel sağlığı ve hayat kalitesini korumayı destekler. Günlük uyku ihtiyacı her bireye göre farklılık gösterse de genellikle yetişkinler için 7-9 saat arası uyku yeterli olurken, bebeklerde ise uyku ihtiyacı yaklaşık 12-18 saat olarak kabul edilir.

 

Sağlıklı bir uyku uyumak için aklımıza ilk olarak; uyunulacak odanın loş, rahat ve sessiz olmasına dikkat etmek ya da akşam yemeklerinde olabildiğince hafif yemekler tüketmek gelebilir. Bunların dışında yeterli ve kaliteli bir uyku uyumak için uyku düzenini değiştirmek ya da kafein tüketimini sınırlamak gibi çözüm odaklı yaklaşımlarda vardır. Ancak bu yaklaşımlar ne yazık ki her zaman başarılı sonuçlar elde etmeyi sağlayamayabilir.

 

Uyku problemlerinin çözümüne yönelik en sık başvurulan yöntemlerden biri sağlık profesyonellerinin de önerdiği gıda takviyesi kullanımıdır. Bu gıda takviyeleri arasında magnezyum takviyesi öne çıkmaktadır.

 

Magnezyum, organların düzgün çalışabilmesi için gereklidir. Vücutta inflamasyonu azaltan ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olan magnezyum aynı zamanda, uyku problemlerinin çözümüne de olumlu yönde etki etmektedir. Vücutta magnezyumun yeterli seviyede olmaması uykusuzluğa sebep olabilmektedir.

 

Uykuya dalmak en önemlisi uykuda kalabilmek için vücudun ve beynin rahatlaması gerekir. Melatonin hormonu uyku-uyanıklık döngülerini yönlendiren bir hormondur ve magnezyum bu noktada melatonin hormonunu düzenlemeye yardımcı olur ve uykuyu teşvik eden bazı süreçlere de etki edebilmektedir.

 

Magnezyumun faydaları, Day2Day The Collagen Mag Plus ve magnezyum içerikli kolajen takviyeleri hakkında daha ayrıntılı bilgiye https://www.day2day.com.tr/ sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.