Sağlık çalışanlarından gözaltı tepkisi

Sağlık çalışanlarından gözaltı tepkisi
20 Şubat 2013 15:19

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde toplanan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve İstanbul Tabip Odası üyesi doktor, hemşire ve sağlık personelinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, dün sağlık çalışanlarının da gözaltına alındığı operasyonu protesto etti.

 

 

 

Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi Konferans Salonu önünde toplanan, aralarında doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarının bulunduğu yaklaşık 50 kişi, “Arkadaşlarımızın yanındayız, susturamayacaksınız” yazılı pankart astı.

 

 

 

 

Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan hastane çalışanı doktor hemşirenin serbest bırakılmasını isteyen eylemciler sık sık, ” Arkadaşlarımız onurumuzdur”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Devlet elini sendikamdan çek” şeklinde sloganlar attı.

 

 

 

 

Eyleme katılan İstanbul Tabip Odası Başkanı Taner Gören, fikri ve düşünce özgürlüğünün olmadığı bir ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini belirterek, “Arkadaşlarımızın bir an önce bırakılmasını istiyoruz” dedi.

 

 

 

 

SES ve İstanbul Tabip Odası adına yapılan basın açıklamasında, yapılan operasyonların emek ve demokrasi güçlerini sindirmeye yönelik yapıldığı iddia edilerek, “Gözaltındaki arkadaşlarımız yarın bıraktıkları yerden, bildiklerini yapmaya devam edecekler. Mesleki onurlarını korumaya, sağlık hakkı mücadelesini yükseltmeye, her türlü sömürü ve haksızlığa karşı emeğin hakkını savunmaya devam edecekler” denildi.