Saç Ekimi Fiyatları Neden Değişkenlik Göstermektedir?

Saç Ekimi Fiyatları Neden Değişkenlik Göstermektedir?
22 Aralık 2020 15:34

Saç ekimi yaptırmak isteyenler öncelikle fiyatlar konusunda araştırma yapar, yapılan araştırmalar sonrasında fiyatlar üzerindeki değişkenlik dikkat çeker. Peki, saç ekimi fiyatları neden değişkenlik göstermektedir fiyatın en önemli değişme nedenlerinden birisi operasyonun yapılacağı kliniktir.

 

 

Fiyatta Kullanılan Teknik Önemlidir

Kliniğin bulunduğu şehir, sunduğu imkanlar ve popülaritesi fiyatlarda ciddi bir değişimin ortaya çıkmasına neden olur. Saç ekimi fiyatları belirlenmesindeki ana etkenlerden biri de uygulanacak olan saç ekim tekniğidir. Ülkemizde sıklıkla kullanılan yöntemlerden birisi olan FUE saç ekim tekniği hem çok zaman alıcıdır hem de teknik açıdan zorlayıcıdır. Bu dezavantajlarından dolayı çoğu klinikte FUT tekniğine göre FUE tekniği daha pahalıdır hatta çoğu zaman bu rakam 2 katına kadar ulaşabilir.

Greft Sayısına Göre Fiyat

İçinde 1 ile 10 arası saç teli bulunan deri parçasına greft ismi verilir. Birçok doktor ve birçok klinik açısından saç ekim fiyat belirlenmesinde ekilecek greft sayısına göre fiyat değişkenliği görülür.  Fiyatlandırma greft başına yapılır bundan dolayı fiyatlarda kişiye göre değişiklik yaşanır yapılan muayene sonrası hastaya tam bir fiyat belirlenmiş olur. Saç ekim fiyatı neye göre belirlenir konusunda fikir sahibi olmak isteyenler için bir detay da operasyonu gerçekleştirecek uzman doktordur.

Saç Ekim Fiyatlarında Tek Ücret Yoktur

Doktordan doktora saç ekim fiyatları ortalama yarı yarıya değişkenlik gösterebilir. Bazı bölgelerde doktorlar fiyatları yüksek tutarken bazı bölgelerde çok daha makul rakamlar ortaya çıkabilir. Saç ekim fiyatlarında tek ücret yoktur, kişiden kişiye, şehirden şehire ya da klinikten kliniğe göre değişkenlik görülür. Kısaca saç ekim maliyeti konusunda dikkat edilmesi gereken konular vardır. Öncelikle aşırı yüksek ya da çok düşük fiyatlara karşı mantıklı olmak gerek çünkü İkisinde de sorunlar ortaya çıkma ihtimali yüksektir.

Saç ekimi fiyatları güncel listesi için; https://sachakkinda.com/sac-ekimi-fiyatlari/

 

Saç Ekim Merkezi Güvenilir Olmalı

Saç ekimi operasyonu gerçekleştirilmesi için karar verilen merkez için öncelikle iyi bir araştırma yapılmalı. Yüz yüze görüşmenin ya da ilk olarak muayene olmanın hasta açısından avantajları vardır. Ayrıca Türkiye’de birçok farklı şehirden fiyat listesi istemek de izlenebilecek yollardan biridir. Saç ekim fiyat çeşitliliği greft başına belirlenir ancak operasyon esnasında ne kadar greft kullanıldığını bilmek mümkün değildir bu yüzden seçilecek saç ekim merkezinin güvenilir olması gerekir. Klinikler ve saç ekim merkezleri arasında fiyat kıyaslaması yapmak her zaman için faydalıdır merdiven altı yerlerde maliyetler ucuz olacağı için fiyatlar düşük olur.

Ülkemizde Saç Ekim Fiyatları Oldukça Uygundur

Hastanın öncelikle ucuz olsun diye sağlığını güvensiz bir yere emanet etmemesi önemlidir. Saç ekimi yaptırmaya karar verenler toplu paket uygulaması yapan yerlerden kesinlikle uzak durmalıdır çünkü bu tür yerlerde geri dönülmez sonuçlar alma riski yüksektir. Ancak dünya ülkeleri ile kıyaslandığında ülkemizde saç ekim fiyatları oldukça uygundur. Bu yüzden dünya genelinde binlerce insan her yıl saç ekimi gerçekleştirmek için ülkemizi tercih etmektedir.

Garanti Söz Konusu Değildir

Saç ekimi yaptırmaya karar veren hastalar kesinlikle bir kerede 3500 greftin üzerinde ekim yapan yerlerde işlem yaptırmamalı. Çünkü bu kadar yüksek ekim kesinlikle yapılamaz, bu tamamı ile ticari amaçlı bir çalışmadır ve bu tür yerlerde verilen rakam değil daha az saç teli nakli yapılır. Saç ekimi yaptırmaya karar verenlerin dikkat etmesi gereken konulardan biri de kesinlikle garanti veren ya da sözleşme yapan merkezlerden uzak durmaktır. Çünkü bu tür yerler gerçekçi değildir sağlık işlemlerinde asla bir garanti söz konusu değildir.

Kaynak: https://sachakkinda.com/sac-ekimi-fiyatlari/