‘Sabiha Gökçen’e 2.5 milyarlık ne yapılacak?’ sorusu yanıtsız kaldı!

‘Sabiha Gökçen’e 2.5 milyarlık ne yapılacak?’ sorusu yanıtsız kaldı!
3 Eylül 2022 16:24

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin 6 Temmuz 2022 günü, 21-b pazarlık usulü ile, 2 milyar 800 milyon lira yaklaşık maliyet hesaplanan “Sabiha Gökçen Havalimanı 3 Etap İşler Yapım” başlıklı bir ihale gerçekleştirdiği öğrenildi.

 

 

İhale, özel olarak davet edilen Silahtaroğlu Mühendislik ve Ek-Pet adlı şirketler ihaleyi 2 milyar 739 milyon 948 bin 282 liraya verildi. 8 Ağustos’ta da sözleşme imzalandı. 12 Ağustos’ta yer teslimi yapıldı. İş bitim tarihi dahi 8 Mayıs 2023 olarak belirlendi. Ancak Türkiye’nin en yoğun trafiğe sahip Sabiha Gökçen Havalimanı için yapılan “3. Etap İşler Yapım” başlıklı projede ne yapılacağı kamuoyuna açıklanmadı.

 
Sözcü gazetesinin söz konusu ihaleye ilişkin daha önce gündeme getirdiği şu soruları halen yanıtsız:

 

6 Temmuz 2022 günü yapıldığı anlaşılan “Sabiha Gökçen Havalimanı Üçüncü Etap Yapım İşleri İhalesi”nin detayları nedir?

 

İhale kapsamında yapılacak işler nelerdir?

 

Neden ihalede Kamu İhale Kanunu’nun 21-b usulü tercih edilmiştir.

 

İkinci Pist inşaatı ne düzeydedir, ne zaman tamamlanacaktır?

 

Oktay Erdağı: Sürecin dikkatle ve takiben izlenmesi şart

 
Sektörü yakından takip eden eski Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yapılanları anlamanın mümkün olmadığını kaydederek şöyle konuştu:

“Sabiha Gökçen Havalimanı’yla ilgili son günlerde çok yoğun bir trafik yaşanmaya başladı. Bir yandan aceleyle yapılan yönetim değişikliği, diğer yandan yurt dışından bu havalimanına yapılan üst düzey ziyaretler ve yürutülen kulisler… Ne zaman nerede sonuçlanacak göreceğiz. Yıllar önce yapımına başlanan pist neden bitirilmiyor? İhale yaklaşırken gizli saklı yapılan bu ihale nedir? Neler yapılacak? Bu konuda neden kamuoyu bilgilendirilmez anlaşılabilir değil. Sürecin dikkatle ve takiben izlenmesi şart.”