Sabih Kanadoğlu: Erdoğan ‘Anayasayı ihlal suçu’ işliyor!

Sabih Kanadoğlu: Erdoğan ‘Anayasayı ihlal suçu’ işliyor!
16 Ağustos 2015 13:43

“Türkiye’de yönetim sistemi değişti” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt veren Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Erdoğan’ın ‘’Anayasayı ihlal suçu’’ işlendiğini söyledi.

 

 

Erdoğan’ın Rize konuşmasında “İster kabul edilsin ister edilmesin Türkiye’nin yönetim sistemi değişmiştir. Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir anayasa ile netleştirilmesi, kesinleştirilmesidir” sözleri tepki topladı.

 

 

‘’İLK SORUN CUMHURBAŞKANI’’

 

 

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada ’Fiili durumu yarattım, artık bundan sonra hukuki bir kılıf yaratmam lazım’ diyor. ‘Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilirse yetkileri anayasal sınır içinde değildir’ demek istiyor. Bu anayasayı ihlal suçudur. Türkiye’nin birinci sorunu Cumhurbaşkanlığı sorunudur’’ dedi ve şunları söyledi:

 

 

‘’Bu sorunu çözemeyen Türkiye, hiç bir sorununu çözemez. Anayasa fiilen askıya alınıyorsa ki açıkça söylüyor anayasa ihlali vardır. Birinci sorun Cumhurbaşkanı sorunudur. Vatana ihanet tabirini çözecek olan TBMM’dir. Belirli sınırlar içine çekmek için 276 oy yeter. Başbakanlığı döneminde işlediği iddia edilen suçlar hakkında, Meclis soruşturması açılıp, Yüce Divan’a sevk edilebilir. Bunun için siyasi iradenin oluşması lazım ama oluşmuyor. Şu anda yapılan hakkın kötüye kullanılmasıdır. Erken seçime gidebilmek için sürenin geçmesini sağlamak hakkın kötüye kullanılmasıdır’’