Rusya: Türkiye’nin saldırgan tutumundan endişeliyiz

Rusya: Türkiye’nin saldırgan tutumundan endişeliyiz
15 Şubat 2016 13:17

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Türkiye’nin Suriye’ye karşı saldırgan tutumundan ciddi şekilde endişeliyiz’ ifadesi kullanıldı.

 

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Türkiye’nin Suriye’ye karşı saldırgan tutumundan ciddi şekilde endişeliyiz’ ifadesi kullanıldı. Bakanlık açıklamasında, Türkiye cihatçı gruplar ve paralı askerlerin yasa dışı şekilde Suriye’ye girmesine yardımcı olmaya devam ediyor” denildi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov ise Suriye’de ateşkes anlaşmasına varılsa bile bu ülkedeki hava saldırılarına devam edeceklerini söyledi.

 

 

Alman Der Spiegel dergisine konuşan Gatilov, “(Suriye’de) IŞİD, El Nusra Cephesi ve diğer El Kaide bağlantılı terörist örgütlerle mücadele ediyoruz. O nedenle Suriye’de ateşkes anlaşmasına varılsa bile terörist gruplara yönelik saldırılarımız devam edecek. Zira ateşkes teröristler için değil müzakere sürecinin başlamasını gerçekten isteyenler için geçerli olacak” dedi.

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’deki YPG güçlerinin bulunduğu bölgeye, Kilis sınırında konuşlu birliklerden top atışı yapmıştı. Dün saat 10.00 sıralarında bölgede yeniden top seslerinin duyulduğu ve Kilis’in Akçabağlar bölgesinde konuşlu topçu birliklerinden PYD denetimindeki Menag Havaalanı ile çevresindeki Manaras ve Aynadakna Köyü bölgesine top atışları yapıldığı belirtilmişti. (Reuters/Sputnik)