Roman mahallesinde biber gazlı yıkım gerginliği

Roman mahallesinde biber gazlı yıkım gerginliği
29 Mart 2013 02:00

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamına aldığı 28 Haziran Mahallesi’nde Romanlar’ın oturduğu barakaların yıkımı sırasında olaylar çıktı.

 

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, İzmit 28 Haziran Mahallesi Dünya Bankası Kalıcı Konutları’na giden yol üzerinde bulunan ve kentsel dönüşüm kapsamına alınan Romanlarlar’ın oturduğu baraka ve evlerin bir bölümünü geçen yıl bedelini ödeyerek yıktı. Ancak, yıkılan evlerin bulunduğu alana bu sefer baraka yapıp çadır kuruldu. Roman aileler birkaç kez belediye ekiplerince barakaları boşaltma yönünde uyarı yapılmasına aldırmadı. Belediye ekipleri barakaları yıkmak için bugün iş makineleri ile bölgeye gitti.

 

Çevik Kuvvet ekiplerinin geniş önlem aldığı yıkım sırasında polis ile Romanlar arasında arbede çıktı. Polisin biber gazı sıkması sonucu Romanlar polise taş ve sopalarla saldırdı. Olayların büyümesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bir Roman da kendisine ait barakayı ateşe verdi. Çıkan olaylarda 10 kişi ile 5 Çevik Kuvvet polisi ve 3 zabıta ile 1 gazeteci yaralandı. Yaralılar, Kocaeli ve Seka Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.