Reza’yı aklama kampanyası

Reza’yı aklama kampanyası
20 Nisan 2014 08:34

7 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu kapsamında gözaltına alınan İran asıllı işadamı Reza Zarrab’ın havuz medyası tarafından aklanma çalışması devam ediyor. Önce Sabah ve Takvim’de röportajları yayınlanan Zarrab’ın akşam da A Haber’e röportajı yayınlandı.

 

İŞİNE GELİNCE TAPELERDE VAR!

 

Reza Zarrab, o röportajda bir gazetecinin şantajla kendisinden 1 milyon dolar istemesinin tapelere yansıdığını söyledi. Tapelerdeki görüşmelerin kendisine ait olduğunu ifade eden bu sözlerin ardından rüşvet tapeleri konuda konuşmasında kendi aleyhine olan tapelerin sadece kağıt üzerinde olduğunu iddia etti.

 

KONU YARGIDA

 

Reza Zarrab’a röportaj sırasında havaalanındaki dolarların yasal olup olmadığından bakanlara rüşvet verip vermediğine kadar bazı sert sorular da geldi. Zarrab bu soruları “Konu yargıda bu yüzden bunları açıklamayayım” diyerek geçiştirdi. Bütün yaptıklarının legal olduğunu savunan Zarrab, her şeyden Hükümetin bilgisi olduğunu dile getirdi.

 

HAPİSTE TAHLİYE TEKLİF EDİLDİ

 

Zarrab’ın anlattıkları arasında ilginç bir diğer detay da hapisteyken kendine geldiğini iddia ettiği teklif. Reza Zarrab’a göre hapisteyken hükümet ve bakanlar aleyhine ifade vermesi durumunda kendisinin serbest bırakılacağı teklif edilmiş. Zarrab, ‘bundan nasıl emin olacağını sorduğumda; tahliye kağıdın sana gösterilecek denildiğini’ öne sürdü.

 

Kaynak: Sözcü