Ankara’da Avukatlar’dan ‘Büyük Savunma Mitingi’

Ankara’da Avukatlar’dan ‘Büyük Savunma Mitingi’
27 Nisan 2024 13:28

TBB’nin düzenlediği ‘Büyük Savunma Mitingi’ Ankara’da gerçekleşti. TBB Başkanı Erinç Sağkan, “ Bugün uzun zamandır itibarsızlaştırılmaya çalışılan, yoksulluğa itilen, görevini yapmasına engel olunan bir meslek grubunun sesini yükseltmek için buradayız” açıklamasında bulundu.

 

 

“CMK ücretleri AAÜT’ye eşitlensin”, “AYM kararları uygulansın”, “Adli yardım ödeneği artırılsın”, “avukata şiddete hayır”, “genç avukatlara güvence”, “demokratik, laik, mücadeleci baro” gibi taleplerin yer aldığı yürüyüşe 81 baro katılım sağladı.

 

”MESLEĞİMİZİN SESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN BURADAYIZ”

 

 

Yürüyüş sırasında açıklamalarda bulunan TBB Başkanı Erinç Sağkan, “Uzun zamandır görmezden gelinen, yok sayılan savunma makamının sesini duyurmak için yola çıktık. 81 ilimizin baro başkanı burada. Binlerce meslektaşımız burada. Bugün uzun zamandır itibarsızlaştırılmaya çalışılan, yoksulluğa itilen, görevini yapmasına engel olunan bir meslek grubunun sesini yükseltmek için buradayız” dedi.

Yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı avukat Gül Çiftçi, CHP Şanlıurfa Milletvekilİ avukat Mahmut Tanal, CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp ve DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin de destek verdi.