Reseller Hosting Kullanımı

Reseller Hosting Kullanımı
5 Ekim 2022 15:55

Bayi tipi barındırma anlamına gelen reseller hosting; kişinin sahip olduğu depolama alanını ve bant genişliğini kullanarak çok fazla sayıda web sitesi barındırır. Hosting pazarlaması yapmasına olanak sağlayan bir hosting hizmetidir. Kendi yazılımlarını satan satıcılar aynı reseller alanında hem kendi yazılımlarının demolarını yayınlayabilmekte, hem de müşterilere sattıkları yazılımlarının hosting hizmetini sağlayabilmektedirler. Kısacası birden fazla siteyi barındırmak isteyen herkes tarafından reseller hosting tercih edilmelidir.

Reseller hosting en büyük avantajı, yönetim karmaşışını ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Reseller hosting sayesinde tek bir panel üzerinden tüm web sitelerinize ait barındırma alanları yönetebilme özelliği sunmaktadır. Hatta sitelerinize ait hosting hesabı şifrelerini hatırlamıyorsanız bile, ana panelden bu hesaplara giriş yapılabilmektedir.  Reseller hosting hizmetleriniz için Verimek adresinden bilgi ve hizmet alabilirsiniz.

Reseller Hosting Nasıl Çalışır?

Reseller hosting paketlerinin çalışma prensibi tıpkı diğer web hosting paketleri gibidir. Fiziksel bir sunucu ya da bulut sunucudan sanal olarak bölünerek ayrılan kısım, bir yazılım vasıtası ile daha küçük parçalara bölünerek satılmaktadır. Eğer kullanılmak istenilen resellerin donanımsal özelliklerinin fazla olması isteniyor ise, tek başına fiziksel bir sunucuya da kurulum yapılmaktadır. Yapacağı tüm düzenlemeler kiraladığı oda ile sınırlı bulunmaktadır.

Odanın boyutları, kaç kişinin girip çıkabileceği gibi hususlar (yani barındırma alanı, site trafiği gibi özellikler), yönetici tarafından belirlenmektedir. Her site için farklı web hosting almak yerine reseller hosting tercih edilir ise, maliyetler optimum düzeye düşürülebilmektedir.  Reseller hosting hizmetleriniz için Verimek sitesinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Resim1

Kaynak: https://verimek.com/reseller-hosting.php