Putin’in öyle bir sözüne rastlamadım

Putin’in öyle bir sözüne rastlamadım
20 Aralık 2015 17:30

Geçtiğimiz haftadan beri aklımda…

 

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

Putin’in, “Türkler ABD’nin kı..nı yalıyor” dediğine dair bizim basında bazı haberler çıkmıştı.

 

Haberin doğru olmayacağını düşünsem de, acaba buna benzer bir şey söylemiş olabilir mi diye düşündüm.

 

Bugün ve geçen gün internette bizim basın ve yabancı basın üzerinden taradım.

 

Putin’in, “Türkler ABD’nin kı..nı yalıyor” şeklinde bir söz söylediğine dair haberlerin kaynağı Aryen isimli bir Ermeni internet sitesi.

 

Bu sitenin yazdığı da Türkçe olarak yer alıyor internette.

 

Yani, sanki birisi bu Ermenice siteyi okumuş ve bunun Türkçe haberini yapmış gibi.

 

Bu Ermeni sitesine dayanan haber dışında bizde de birkaç internet sitesinde yer almış bu haber ama genel olarak ana akım medyada yok böyle bir haber.

 

Daha sonra Almanca ve İngilizce olarak taradım, Putin’in ne böyle bir cümlesine ne de benzer bir söylemine, rastlamadım.

 

Putin bunu deseydi, mesela, İngiliz basını bunu muhakkak deşerdi çünkü İngiliz basını ABD’nin arka bahçesidir bu konularda.

 

Ve, sanırım bu haberin yayılması şöyle oldu…

 

Zaten Türkiye düşmanı olan ve bundan beslenmese yaşayamayacak bazı Ermeniler internet sitelerinde Putin’in ağzından böyle bir cümle yazdılar.

 

Bu cümleyi, Putin’in bazı cümlelerinden kendilerinin lastik gibi uzatarak ve suyunun suyunun suyunu çıkararak yorum yaptıkları bir cümle haline dönüştürdüler.

 

Söz konusu Aryen Ermeni sitesi bunu yayınlayınca, bu siteyi okuyan ve Türkçe bilen birileri de bunu Türkçe olarak yayınladılar.
Ordan da böyle yayıldı ortalığa.

 

Yani, bu ifade Putin’den ziyade, onun Türkler’e hakaret etmesini, hatta Türkiye ile sıcak savaş içine girmesinin rüyasını gören bazı Ermeniler.

 

MGK’DA DİYARBAKIR, ŞIRNAK KONUŞULURKEN UTANIYORLAR MI ACABA?

 

Diyarbakır ve Sırnak’ın birçok ilçesinde şu anda yaşanan durum şu…

 

PKK’lılar mahallelerin içine, o mahallelerdeki evlere uzun yıllar içinde tamamen yerleşmişler.

 

Oralarda mahkemeler kurmuşlar, yani diyelim iki komşu kavga etti, devletin Diyarbakır ve Şırnak’daki mahkemelerine değil, PKK’nın tayşn ettiği “Halk mahkemelerine” başvuru hale gelmişler.

 

O bölgenin halkı da ne yapsın, devlet bu duruma ses çıkarmadığı için, “Demek ki, artık devlet de PKK’yı buranın yeni devleti olarak kabul ediyor” deyip, PKK’yı devlet olarak görmeye başlamış.

 

Gel zaman git zaman Tayyip Erdoğan HDP’ye, ” bana barajı geçirtmediler” diye kızıp, hem de o bölgeler artık Türkiye’den kopacak hale gelip de, tehlike çanları tamamen çalmaya başlayıp, devletin güvenlik güçlerini harekete geçirmeye başlayınca PKK bu sefer zaten birkaç yıldır hakim olduğu tüm mahallerin sokaklarına hendekler kazdı, barikatlar kurdu, boşalttırdığı evlere kurduğu cephanelerle askere ve polise karşı savaşa girdi.

 

PKK mahallelere o kadar hakimdi fiziki olarak, asker ve polis sanki kendi ülkesinin dışında bir yermiş gibi, sanki başka ve yerleşik hakim silahlı güçlerin olduğu bir başka ülkeye girermiş gibi çok zor bir savaş içine girmek zorunda kaldı.

 

İşte bu nedenle diyorum ki, acaba MGK toplantısında bu konu hiç konuşuldu mu ve konuşulduysa bu konu konuşulurken Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu’nun yüz ifadeleri yine çok pişkin miydi?

 

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Demek ki bir değişiklik yok
Özgür Özel’i yakından tartmak istiyor
Almanya Cumhurbaşkanı ve İmamoğlu