Psikiyatr Online Terapi Yapar Mı?

Psikiyatr Online Terapi Yapar Mı?
31 Ocak 2023 12:21

Online terapi uygulamaları hem psikiyatr uzmanları hem de psikologlar tarafından gerçekleştirilebilen uygulamalardır. Sonuç olarak online görüşmelerde hem bilişsel terapi uygulamaları yapılmakta hem de gerekli durumlarda uzman psikiyatr ilaç yazabilmektedir. Genel olarak zaten online terapilerin aslında yüz yüze terapilerden hiçbir farkı yoktur. Bu nedenle de endişe etmenize ya da acaba demenize gerek olacak herhangi bir durum söz konusu değildir. Psikiyatr uzmanları ile online olarak görüşebilir ve sizler de yaşadığınız psikolojik sorunlardan kurtulabilirsiniz.

 

Online Terapiler Nasıl Yapılır?

Online terapilerin yapılış bakımından aslında yüz yüze terapilerden çok fazla bir farkı yoktur. Aynı şekilde uzman psikolog ve psikiyatr ile görüşme sağlarsınız. Buna ek olarak görüşmelerde sizlere uygun terapi yöntemleri ve uygulamalar sağlanır. Genel olarak bakıldığında online terapileri, yüz yüze terapilerden ayıran tek nokta yapılan terapinin online şekilde gerçekleşmesidir. İnternet bağlantısı ile yapılan görüşmeler son derece verimli ve faydalı geçmektedir. Sizler de gerçekleştireceğiniz online terapilerle birlikte aslında yaşadığınız sorunlardan kurtulabilirsiniz.

Online terapi desteği hem psikolog hem de psikiyatr uzmanları tarafından sağlanır. Psikiyatr görüşmeleri yapmanız halinde, gerekli görürse sizlere ilaç reçete edebilecektir. Sonuç olarak tıp doktoru olarak buna yetkisi bulunmaktadır. Terapinin online ya da yüz yüze olması yetkilerinde herhangi bir kısıtlama yaratmamaktadır.

Online Psikolog Var Mı?

Online Psikolog var mı merak edenler için tabi ki vardır. Günümüzde zaten daha çok psikologlar online terapi desteği vermeyi daha fazla tercih etmektedir. Bazen psikiyatr tedavilerinde daha fazla fiziksel temasa ihtiyaç duyulabildiği için yüz yüze yöntemler daha fazla tercih edilebilmektedir. Online psikolog desteğinden yararlanmanın sizlere sağlayacağı son derece önemli faydalar vardır. Bunlar:

  • Online psikolog desteğinde psikoloğunuzla aynı şehirde olmanız gerekmez. Buna istediğiniz şehirde görev alan uzmanla terapi yapma şansını sizlere sağlayacaktır.
  • Online psikoloğunuzla görüşme yapmak istediğinizde, sadece bir internet bağlantısı ve bu internet bağlantısı için de cihaz gereklidir. Yüz yüze terapilerde ise hazırlanmanız, psikoloğunuzun kliniğine gitmeniz vesaire gereklidir. Bu da hem zaman alan hem de yoran bir süreçtir.
  • İlk kez psikolog desteği alacak olan kişiler bundan kaynaklı olarak biraz kaygılı ve tedirgin olabilir. Online terapiler de bu yüzden de çok daha rahat hissedebileceklerini söyleyebiliriz.
  • Online psikolog desteği sizlere hem zamandan kazandırır hem de süreç boyunca daha farklı birçok avantaj sağlar. Bu yüzden de tercih etmeniz sizler için son derece önemli olacaktır.

Bu alanda en iyi desteği almak için onlineterapimerkezi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Online Terapi Merkezi Fiyatları

Online Terapi Merkezi terapi ücretleri hakkında bilgi almak istiyorsanız, web sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Burada hem görev alan uzmanları görüntüleyebilir hem de bu uzmanlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı şekilde uzmanların seans bilgileri ve ücretleri hakkında da bilgi alabilirsiniz. Online terapilerde, seans ücretleri yüz yüze terapilere oranla biraz daha makul fiyatlıdır.