PKK yandaşları, okula saldırdı, TIR yaktı, polis taşladı!

PKK yandaşları, okula saldırdı, TIR yaktı, polis taşladı!
16 Şubat 2016 09:04

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lılar, akşam saatlerinde Sevgi Yuvası Ana Okulu ile Misak-ı Milli Orta Okulu’na molotof kokteylleri ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Ana okulunda hasar oluşurken, Misak-ı Milli Orta Okulu’nun çatısında çıkan yangını söndürmeye giden itfaiye ekiplerine ateş açıldı. Okulun çatısındaki yangın devam ediyor.

 

 

Nusaybin İlçesi’nde akşam saat 20.00 sıralarında PKK’lılar, Dicle Mahallesi’nde bulunan Misak-ı Milli Orta Okulu’nun çatısını ateşe verdi. Aynı saatlerde Kışla Mahallesi’nde bulunan Sevgi Yuvası Ana Okulu’na da molotof kokteylleriyle saldırı düzenleyen PKK’lılar, burayı da ateşe vermek istedi. Ana okulunda yangın kısa sürede söndürülürken, sınıflarda hasar oluştu.

Öte yandan aynı saatlerde Zeynel Abidin Mahallesi’ndeki Aile Destek Merkezi’ne de saldıran PKK’lılar burayı da ateşe verdi. Destek merkezinin alt kattındaki eşyaların tamamı hasar gördü.

 

 

Bu arada PKK’lılar, yangınları söndürmek için ortaokul, ana okulu ve destek merkezine giden itfaiye ekiplerine de uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Aile Destek Merkezi ile Sevgi Yuvası Ana Okulu’ndaki yangın kısa sürede söndürülürken, Misak-ı Milli Orta Okulu çatısında devam eden yangına itfaiye ile birlikte güvenlik görevlilerinin de muhtemel bombalı tuzaklar olabileceği ihtimali üzerine modahale edilemiyor.
Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), (DHA)

 

 

YOL KESİP TIR’I KUNDAKLADILAR

 

 

MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde terör örgütü PKK yandaşı bir grup, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin 17’inci yıldönümü nedeniyle gerçekleştirdikleri korsan gösteride seyir halindeki bir TIR’ı durdurup molotof kokteyli atarak kundakladı. TIR sürücüsü Süleyman Yaldız, olaydan yara almadan kurtuldu.

PKK yandaşları, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yakalanarak Kenya’da Türkiye’ye getirilişinin 17’inci yıldönümü nedeniyle kentin bir çok noktasında korsan gösteri düzenledi. Şahin Mahallesi’ndeki korsan gösteride saat 22.00 sıralarında elinde uzun namlulu silahlarla D-400 Karayolu’nu kesen bir grup gösterici, Adana istikametinde giden Süleyman Yaldız’ın kontrolündeki 33 PN 802 plakalı susam yüklü TIR’ı durdurdu. Araca uzun namlulu silahlarla ateş eden kimliği belirsiz göstericiler, sürücüsü Yaldız’ı indirdikten sonra molotof kokteyli atarak TIR’ı yaktı.

 

 

İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen ve şoför mahali tamamen yanan TIR, kullanılmaz hale geldi. Olayın şokunu yaşayan TIR sürücüsü Süleyman Yaldız, “Yolu kestiler. Şurada yola ateş yakmışlar. Kafamıza silah dayadı, arabadan aşağı indirdi, üstüme de 4-5 el sıktılar ondan sonra molotof mudur nedir onunla yaktılar” diyerek olanları anlattı.

Fahrettinpaşa, Gazipaşa, Şahin mahallelerinde sabah saatlerinden itibaren esnafların kepenk açmelarına izin vermeyen PKK’nin gençlik yapılanmasına mensup kişiler, öğleden sonra mahallelerde toplanarak eylem yapmaya başladı. Fahrettinpaşa Mahallesi’nde hemzemin geçidini çöp konteynırlarını devirerek trafiğe kapatmaya çalışan grup, geçen yolcu trenlerine ise taş attı. Göstericiler, kendilerine TOMA ve panzerlerden tazyikli su sıkıp, göz yaşartıcı gaz ile müdahale eden polise, ara sokaklardan av tüfeği ve molotof kokteylleriyle karşılık verdi. Polis ekipleri, Fahrettinpaşa, Barbaros, Şahin, Tozkoparan, Bağlar ve Gazipaşa mahallerinde sokak aralarında toplanarak eylem yapan grupları dağıtmak için yoğun çaba sarf etti.

 
Tolunay DUMAN / TARSUS (Mersin) (DHA)

 

 

POLİSi TAŞLADILAR

 

 

AYDIN’da, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yakalanıp, Kenya’dan Türkiye’ye getirilişinin yıldönümünü bahane edip ateş yakarak, yolu kapatan bir grup terör örgütü sempatizanı, polis ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. Polisin müdahalesinin ardından grup dağıldı.

Ovaeymir Mahallesi’nde, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yakalanıp, Kenya’dan Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle yaklaşık 40 kişilik bir grup yasadışı gösteri düzenledi. Eski Çine yolu ile Aymek Kavşağı arasında ateş yakarak yolu trafiğe kapatan gruba, polis TOMA ile müdahale etti. Su sıkarak ateşi söndüren TOMA’yı taşlayan grup, polisin müdahalesinin ardından dağıldı. Ara sokaklara kaçan eylemcilerle, çevik kuvvet arasında kovalamaca yaşandı. Taş attığı tespit edilen 15 yaşında bir eylemcinin gözaltına alındığı öğrenilirken, mahalle giriş çıkışlarında polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

 
Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA)