Payitaht Abdülhamid Dizisinde Dikkat Çeken 7 Karakter

Payitaht Abdülhamid Dizisinde Dikkat Çeken 7 Karakter
6 Ocak 2021 16:07

Payitaht Abdülhamid Dizisinde Dikkat Çeken 7 Karakter

2017 yılında yayın hayatına başlayan Payitaht Abdülhamid, saltanatının 20. yılında çeşitli sorunlar ile mücadele eden II.Abdülhamid’in hikayesini izleyiciler ile buluşturuyor. Halkın içindeki sorunların yanı sıra Avrupa devletlerine karşı verilen çabanın aktarıldığı dizideki karakterler kendi içerisinde bir hikayeye sahip. Gerek duruşu gerekse vurgulandığı detaylar, tüm karakterlerin öne çıkmasını sağlıyor. İşte Yapımcı Yusuf Esenkal tarafından yaratılan bu muhteşem dünyada hikayesiyle dikkat çeken karakterlerden bazıları;

II. Abdülhamid

Resim1

Olayların tam ortasında olan II.Abdülhamid, tüm hikayenin şekillenmesini sağlayan karakterlerden biri. Dönemin tüm sorunlarını eşsiz zekası ile çözmeye çalışırken izlediği politikalar ile tarihin unutulmaz isimleri arasına girmesi, dizide oldukça detaylı bir şekilde işleniyor. Osmanlı Devleti için tehdit oluşturan iç sorunları bastırmaya çalışırken ve İngiltere gibi önemli devletler ile mücadele ederken büyük bir çaba gösteriyor. Satranç oynar gibi attığı tüm adımlar, dizinin bütün işleyişinde izleyiciyi karşılıyor. Karakterin dik duruşu, ince zekası ve hikayesi çoğu kişi için de büyük bir ilham kaynağı oluyor.

 

Bidar Kadınefendi

Resim2

Tarihte II.Abdülhamid’in eşi olarak bilinen Bidar Kadınefendi, dizinin en dikkat çeken karakterlerinden biri. Sarayın işleyişine hakim olmasının yanı sıra kıyafetleri ve zerafetiyle de ön plana çıkıyor. Karakterin duygusu en iyi şekilde vurgulanırken sarayın içinde gerçekleşen olaylara hakim olması ve gücü seyirciye direkt olarak aktarılıyor. En iyi eğitimlere ve kültüre sahip olan Bidar Kadınefendi, otoriter yapıya sahip. Sarayda sözünün geçmesi ise imajını daha da güçlendiriyor.

 

Tahsin Paşa

Resim3

Es Film tarafından kurulan dünyada öne çıkan karakterlerden biri de Tahsin Paşa. Sultan II.Abdülhamid’in Mabeyn Başkatipliği görevini üstlenen Tahsin Paşa, sarayın en önemli isimleri arasında bulunuyor. Padişaha yakınlığı ile sahip olduğu konumdan ötürü olaylara karşı sergilediği tavrı oldukça güçlü. Karakterin naif yapısı ve kültürü ise rolün altını daha fazla çiziyor. Dönemin tüm detaylarına hakim olması ise rol üzerinden iyi bir şekilde yansıtılıyor.

 

Mahmud Paşa

Resim4

Osmanlı Devleti bünyesinde bulunan paşalardan biri olan Mahmud Paşa, belli hırslara ve farklı amaçlara sahip olmasıyla ön plana çıkar. Defalarca devlete ihanet eden bir isim olsa dahi Ulu Hakan olarak da bilinen II.Abdülhamid tarafından affedilir. Dizide tüm bu detaylarının yanı sıra sıcak tavırlarıyla da işlenen karakterin duruşu diğer rollerden daha farklı şekilde belirleniyor. Hikayesindeki tüm iniş ve çıkışlar izleyicilerin diziyi ilgiyle takip etmesini sağlıyor

 

Şehzade Abdülkadir

Resim5

Payitaht Abdülhamid dizisinin ilk bölümünden itibaren var olan Şehzade Abdülkadir, kendi inandığı değerler için mücadele veriyor. Sultan Abdülhamid ve zevcesi Bidar Kadınefendi’nin oğlu olan Abdülkadir’in siyasete karşı olan ilgisi de dizide gözler önüne seriliyor. Asi tavrı, babasıyla sürekli olarak karşı karşıya gelmesine neden olsa dahi kendi amacından vazgeçmiyor. Tüm bu detaylar Es Film tarafından hazırlanan yapımın heyecanlı akışına dahil oluyor.

 

Seniha Sultan

Resim6

Yapımcı Yusuf Esenkal imzasını taşıyan ve ekranların en sevilen yapımlarından biri olan Payitaht Abdülhamid’in öne çıkardığı karakterlerden biri de Seniha Sultan. II.Abdülhamid’in kızkardeşi ve Mahmud Paşa’nın zevcesi olarak bilinen Seniha Sultan, uzun yıllar sarayın işleyişine dahil oluyor. Güçlü kadın karakterler arasında bulunmasının yanı sıra Mahmud Paşa’nın hikayesindeki katkısıyla da adından sık sık sözfes  ettiriyor.

 

Ahmet Celalettin Paşa

Resim7

Dizinin ilerleyen bölümlerinde seyirci karşısına çıkan Ahmet Celalettin Paşa karakterinin hikayesi oldukça ilgi çekici. Padişahın en yakınlarından biri olması karakteri farklı bir yere konumlandırıyor. Osmanlı Devleti istihbaratı içinde önemli bir noktada. Seyirciler tarafından yakın bir şekilde takip edilen Ahmet Celalettin Paşa karakterinin hikayesi ise oldukça akıcı.