Partilerin aday maratonunda kritik viraj!

Partilerin aday maratonunda kritik viraj!
16 Ocak 2019 09:42

Siyasi partiler 31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimleri öncesi adaylarının önemli bir bölümünü belirlerken, gözler henüz adayları açıklanmayan illere çevrildi.

 

 

AK Parti yerel seçim hazırlıkları kapsamında bugüne kadar 76 büyükşehir ve il belediye başkan adayını belirledi. AK Parti‘nin, Cumhur İttifakı kapsamında Adana, Mersin, Osmaniye, Manisa’da belediye başkan adayı göstermeyerek, MHP’nin adayını desteklemesi bekleniyor. Muğla büyükşehir ve ilçe belediyeleri için adayların AK Parti MKYK üyesi Markar Esayan tarafından hafta sonu açıklanacağı ifade ediliyor.

 

CHP‘de bugüne kadar 5 ayrı Parti Meclisi toplantısında 630 belediye başkan adayı tespit edildi. CHP, İYİ Parti ile arasındaki mutabakata göre, büyükşehirlerden Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Malatya, Eskişehir, Van, Bursa ve Adana’dan aday çıkaracak.

 

 

Yerel seçimlere hazırlık çerçevesinde MHP, şu ana kadar 3’ü büyükşehir, 46’sı il, 6011 ilçe ve belde olmak üzere toplam 650 adayını açıkladı. MHP, AK Parti ile yaptığı Cumhur İttifakı kapsamında 30 büyükşehirde iş birliğine gitti. Adana, Mersin ve Manisa büyükşehir belediyelerinde aday çıkaran MHP, 27 büyükşehirde ise AK Parti‘nin adaylarını destekleyecek.