Para yetmeyince okulun duvarını örmek müdüre kaldı

Para yetmeyince okulun duvarını örmek müdüre kaldı
15 Mart 2013 00:15

Sinop’ta bulunan Fatih İlkokulu Müdürü Cevat Candan, okuluh bahçe duvarlarını doğal taş ile kaplamak istedi.

 

 

 

Kaplama malzemesi ve işçiliği için ustaların 7 bin TL ücret istemesi üzerine Okul Müdürü Candan, işçi tulumu giyerek 65 metre boyunda 4 metre yüksekliğindeki duvara taş malzemeyi kendisi döşemeye başladı.

Sinop kent merkezindeki Fatih İlkokulu Müdürü Cevat Candan, okul bahçesinin 65 metre boyunda 4 metre yüksekliğindeki çevre duvarını doğal taşla kaplamak istedi. Firmalarla yaptığı görüşmeler sonrasında taş malzeme ile döşemesinin toplam 7 bin TL yapılacağını öğrenen Candan, 200 TL ile taş malzemenin bir kısmını satın aldı. Bir hayırsever vatandaşın desteği ile döşeme yapılacak taş malzemenin tamamı alındı. Taşların duvara döşeme işini ise okul müdürü Cevat Candan 2 okul personeli ile birlikte üstlendi. İşçi tulumu giyen Müdür Candan, harç karıp duvara taş döşedi. 37 yıllık öğretmen olan Candan’ı bu şekilde çalışırken gören öğrenciler ise şaşkınlık yaşadı.

 

 

DEVLETİMİZİN İMKANLARI BELLİ

 

Okuldaki bir çok yenileme çalışmasını devlet imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini söyleyen Candan, “Devletimizin imkanları belli. Bizim de katkımız olması gerektiğine inandığım için de bu kıt imkanlarımızı, okulumuzu daha da ileri götürmek için burada, böyle bir çalışmayı düşündük.

 

 

İnsanlar ürettiği kadar vardır diye düşünüyorum ve sürekli üretmemiz gerektiğine inanıyorum. Belki asli işimiz eğitim öğretimi biraz daha ileri götürmek ise de, bir de ülkemizin bir gerçeği var. İyi bir eğitimin nezih bir ortamda yapıldığına inandığım içinde bu gibi işleri biraz da merakım var, hobim var. Elimden geldiği kadar yapmak istiyorum” dedi.

 

 

Okul müdürü Cevat Candan’nın yaptığı özverili çalışmalarından dolayı daha önce de valilik tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, “Bu tür çalışmalarımızın bütün okullarımıza örnek olmasını diliyorum. Fatih ilköğretim okulunda 4+4+4 sistemi ile beraber yeni bir değişim ve dönüşüm süreci yaşandı. Devletin var olan imkanları, onunla ilgili yapılan süreçleri ile beraber okulumuzun çalışanları okul müdürü,

 

 

okul aile birliği temsilcileriyle beraber bir seferberlik ilan edildi. Bu hem okullarımızın iyileştirilmesi güzelleştirilmesi hem daha iyi hizmet ve kalitenin artırılmasına yönelik bir çalışmaydı. Arkadaşlarımızın özverili çalışması bizi ziyadesi ile duygulandırdı. Bu tür çalışmalarımızın, bütün okullarımıza örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.