Özgür Özel’den iddialara yanıt: Kemal Bey ve MYK üyeleri teyit edebilir!

Özgür Özel’den iddialara yanıt: Kemal Bey ve MYK üyeleri teyit edebilir!
18 Eylül 2023 07:11

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, milletvekillerinin belirlendiği komisyon ile ittifak görüşmelerini yapan heyette olmadığını belirterek, “Sadullah Ergin’in Çankaya’dan aday gösterilmesiyle ilgili MYK toplantısında ‘inşallah isim benzerliğidir, bu ciddi sıkıntı yaratır’ dedim. Kemal Bey ve MYK üyelerinin tamamından teyit edilebilir” ifadelerini kullandı.

 

 

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, milletvekillerinin belirlendiği komisyon ile ittifak görüşmelerini yapan heyette kendisinin olmadığını ifade etti.

TV100’de dün CHP İzmir İl Örgütü seçiminin tartışıldığı programda Özgür Özel, Kübra Par’a yazılı açıklama gönderdi.

“Dünden beri sürekli çarpıtma yapılıyor” diyen Özel, “Milletvekillerinin belirlendiği komisyonda ben yoktum. İttifak görüşmelerini yapan heyette de ben yoktum. O görüşmeleri bizzat genel başkan ve Oğuz Kaan Salıcı yürüttü. 39 milletvekilinin ittifak ortaklarına verildiğini son gün sabah 08.00’de toplanan MYK toplantısında öğrendim ve itiraz ettim. İtiraz üzerine artık değişiklik için çok geç olduğunu söylediler” ifadelerini kullandı.

Özel, şöyle devam etti: “Sadullah Ergin’in Çankaya’dan aday gösterilmesiyle ilgili MYK toplantısında ‘inşallah isim benzerliğidir, bu ciddi sıkıntı yaratır’ dedim. Kemal Bey ve MYK üyelerinin tamamından teyit edilebilir.”

 

 

“MAKSATLI OLARAK GETİRİLMİŞ BİR GRUP”

 

 

CHP İzmir İl Kongresi’nde yaşananlara değinen Özel, şunları ifade etti: “İzmir Kongresi’nde yaptığım konuşma sırasında, kürsünün tam dibine kadar getirilmiş ayakta 15 kişi sürekli slogan attılar, benim ifadelerim sonrasında sustular. Oradakilerin Gençli Kolları’ndan olmadığını da salondaki herkes biliyor. Gençlik Kolları ile benim aramdaki ilişki ortadadır. Maksatlı olarak getirilmiş bir grubu, bir cümle ile susturduysam sözün etkisinden değil, karşı tarafın kendinden emin olmayışıdır.”