Özgür Özel: CHP, sermaye düşmanı değil!

Özgür Özel: CHP, sermaye düşmanı değil!
12 Mart 2024 18:44

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de iş dünyası buluşmasına katıldı. İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Karşıyaka Belediye Başkanı ve CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay, adaylık ilanının ardından ilk kez yan yana geldi.

 

 

“İZMİR’DEN 40 ALIP 1 VERİYORLAR”

 

 

Toplantıda konuşan Tunç Soyer; Cumhuriyet’i, laikliği ve demokrasiyi savunmak için hep en önde durduğunu söyledi. İzmir’in iktidar tarafından 22 yıldır nispi olarak fakirleştirildiğini belirten Soyer, “İzmir’den 40 alıp 1 verdiler. 440 milyar vergi ödemiş, 13 milyarı yatırıma dönmüş” dedi.

 

“İZMİR POPÜLİST SİYASETİN PANZEHRİ OLACAK”

 

 

Merkezi hükümetin İzmir’e yaptığı yatırımın ne kazar az olduğunu vurgulayan Soyer, açıklamalarına şöyle devam etti:

“40’ta 1 oranı yıllardır değişmiyor. Laikliğin ve çağdaş Türkiye’nin kalesi olan İzmir’in ileriye gitmesinden korkuyorlar. Korkmaya da devam ediyorlar. İzmir otoriter ve popülist siyasetin panzehri olmaya devam edecek. Doğru yoldayız ve eminim ki bu yol devam edecek.”

Demokrasinin kalesi olan ve Türkiye’deki en güzel uygulamara sahne olan İzmir’e yakıştığı gibi son nefesime kadar çalışmaya devam edeceğim. Birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız.”

 

 

“İZMİR’İN GELENEĞİNİN KORUNMASI ÇOK ÖNEMLİ”

 

 

Soyer’in ardından kürsüye Cemil Tugay geldi. Özgür Özel’e ve Tunç Soyer’e teşekkür eden Tugay, şu mesajları verdi:

“Herkes kendi alanında büyük çaba içinde. İzmir’e dair açtığımız vizyoner duruş için herkese teşekkür etmek isterim. Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz hep sizin yanınızda yer almaya çalıştık. Sizlerle birebir görüşmelerimizde pek çok konuda söz verdim. İzmir’in geleneğinin korunması çok önemli.

İzmirliler, Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk’ün mirasına sahip çıkan, her türlü gericiliğe karşı çağdaşlığı ve laikliği savunmaya devam edecektir. Siyasetin halktan kopmasına karşı çağın gerekliliklerini yerine getirmek için bir değişim süreci başlattık ve Sayın Soyer’in de belirttiği gibi bu değişim bir dönüşümle sonuçlanacak.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi altyapısını kuracağını ve kendi nitelikli kadrolarını yetiştireceğini belirten Tugay, belediyenin projelerinde yapay zekadan da faydalanacaklarını söyledi.

Tugay’ın ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel kürsüye geldi. Tunç Soyer’e teşekkür eden ve bütün ilçe belediye başkan adaylarına başarılar dileyen Özgür Özel, CHP’nin çok yüksek motivasyona sahip bir kadroya sahip olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyetin ilk yıllarındaki ekonomi politikalarının tek kişi tarafından belirlenmediğini ve geniş bir ekip tarafından ortaya çıkarıldığını belirten Özgür Özel, İzmir İktisat Kongresi’ni hatırlattı.

 

 

“CHP SERMAYE DÜŞMANI DEĞİL”

 

 

“CHP’nin sermaye düşmanı olmadığını, sanayicilerin işini kolayştıran ve üretimin istihdam anlamına gelen bir parti olduğunu vurgulamak isterim” diyen Özel, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Cumhuriyet, Osmanlı’nın borçlarını tıkır tıkır ödedi. ‘Borcu olan özgür olamaz’ yaklaşımını da belirtmeyi önemli buluyorum. Bugün ülkeyi yöneten iktidarın özelleştirmelerle ekonomiyi getirdiği nokta belli. Bugün devlet çimento fabrikası işletsin diyen bir CHP’li yok. İzmirli, hizmete bakan kişidir. İzmir’e yapılan iyi hizmetler İzmir halkı tarafından ödüllendirilmiştir.

Bu ülkenin birinci cumhurbaşkanı bir yön olarak Batı’yı seçmedi. Birileri fenle uğraşırken biz hurafe ile uğraştığımız için bu ülke kurulurken beka tartışmaları yaşandı. Biz Birinci Meşrutiyetçiler, Jön Türkler, Samsun’a çıkanlar ve ülkenin rejimine Cumhuriyet diyenleriz. Batı’ya gittiğinizde hedef belli. Avrupa ile tam üyelik hedefi var.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise ülkenin rotasını değiştirdiğini öne süren Özgür Özel, İzmir’in de benimsediği güçler ayrılığı, hukuk güvencesi ve zengin halka karşı Erdoğan’ın güçlü lider, olmayan demokrasi, fakir halk ve olmayan bir hukuk sistemi önerdiğini ifade etti.

 

 

“AB’YE ŞİMDİDEN GİREN TEK BELEDİYE KARŞIYAKA”

 

 

İzmir’in iktidar tarafından geri bırakılmak istendiğini ve potansiyelinin önüne geçildiğini belirten Özgür Özel, “Bugünden, karşıladığı kriterler açısından, Avrupa Birliği’ne girebilmiş tek belediye Karşıyaka Belediyesi” sözleriyle Cemil Tugay’ı övdü.

İzmir’de Türkiye’yi yönetecek anlayış için adım attıklarını belirten Özgür Özel, “Cumhuriyeti kuran parti olarak pek çok Avrupa ülkesinden 40 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermişiz. İzmir’de bugüne kadar 6 belediye başkan adayı göstermişiz. CHP 4 büyük ilçenin 3’üne kadın aday gösterecek partidir” diye konuştu.

 

 

“EN BÜYÜK BEKA SORUNU”

 

 

Özel, “Türkiye’nin en büyük beka sorunu herkesin gözünün Türkiye’de olması değil, bu ülkedeki gençlerin başka ülkelerde olması ve fırsatını bulan gençlerin yurt dışına gitmesi, gidemeyenlerin ise burada düşük motivasyonla okuyup çalışmasıdır” dedi.