Özel kuvvetlere Alevi fişlemesi

Özel kuvvetlere Alevi fişlemesi
26 Şubat 2013 11:08

Emekli Korgeneral Engin Alan’ın yanı sıra bir komutanın daha Başbakan Erdoğan geldiğinde ayağa kalkmadığı için tutuklandığı ortaya çıktı.
Emekli Tuğamiral Alaettin Sevim’in 18 Mart 2010’da gerçekleşen törende Başbakan geldiğinde ayağa kalkmadığı ve konuşmasında Erdoğan’a hitap etmediği öğrenildi. Sevim, İnternet Andıcı dava dosyasına yapılan eklemelerle 24 Ağustos 2011’de tutuklandı. 

Aydınlık Gazetesi’nin haberine göre Ergenekon davasından tutuklu yargılanan Emekli Tuğamiral Alaettin Sevim, 18 Mart 2010 Çanakkale Zaferi’nin 95’inci yıldönümünün kutlandığı törene “Garnizon Komutanı” sıfatıyla katıldı. Sevim’in törende Başbakan Erdoğan’ın gelişi sırasında ayağa kalkmadığı ve konuşmasında Erdoğan’a “Sayın Başbakan’ım” diye hitap etmediği ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan’ın ise konuşmayı alkışlamayarak Sevim’e tepki gösterdiği öğrenildi.

Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre 2010’daki törende gerçekleşen bu olay üzerine üst düzey hükümet mensupları ile askeri yetkililer arasında birden fazla görüşme yapıldı. Törenden 3 ay sonra bazı basın organlarına Alaettin Sevim’i itibarsızlaştırma amaçlı haberler yaptırıldı. Sevim hakkında çıkan haberler, Genelkurmay’dan yapılan açıklama ile yalanlandı. Ardından Sevim’in ismi 6 Aralık 2010 günü Gölcük Donanma Komutanlığında yapılan aramada bulunduğu iddia edilen sabit diskteki 2 dijital belgede çıktı.

Konuşmadan önce soruşturmada yoktu

Belgeler üzerinde ıslak imza bulunmamasına rağmen Tuğamiral Sevim, 24 Ağustos 2011’de İnternet Andıcı davası kapsamında tutuklandı. Sonra hazırlanan bilirkişi raporlarıyla, bu disk üzerinde tarih değişikliği yapıldığı ve birçok dosyanın sonradan eklendiği kanıtlandı. Taraf Gazetesi’nde 8 Şubat 2009 günü yayımlanan haber üzerine başlatılan İnternet Andıcı soruşturmasında, Gölcük’te yapılan aramaya kadar Tuğamiral Sevim’in ismi hiç geçmedi.
Dosyadaki 3 Ağustos 2010 tarihli belgede diğer sanıkların ismi yer alırken Sevim’in bulunmaması davaya sonradan eklendiği yorumlarına yol açtı.

Mahkeme emekliliğini bekledi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 29 Temmuz 2011’de İnternet Andıcı iddianamesini kabul etti. Tuğamiral Sevim de Ağustos 2011’deki YAŞ kararları ile emekli edildi. Mahkeme 8 Ağustos 2011’de yakalama kararı verdi.