Özbey: İstanbul’da BDP’ye 4 belediye başkanlığı verdiniz mi?

Özbey: İstanbul’da BDP’ye 4 belediye başkanlığı verdiniz mi?
15 Kasım 2013 09:30

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, önceki gün Mustafa Sarıgül’e sorduğu soruları bu sefer CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yöneltti.  Özbey, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Yerel seçimlerde bölücülükle işbirliği yapacak mısınız?” ve “İstanbul’da BDP/HDP’ye 4 belediye başkanlığı verdiniz mi?” sorularını yöneltti.

 

Özbey’in şunları söyledi:

 

Yerel seçimler AKP’den kurtulmak için fırsat

 

“Türkiye, ABD planları doğrultusunda AKP ve PKK koalisyonu eliyle vatanımızın bölündüğü, Cumhuriyet’in ölüm dirim savaşı verdiği koşullarda yerel seçimlere gitmektedir. Yerel seçimlerde İstanbul’un AKP’den kurtarılması tayin edicidir. TDH lideri Mustafa Sarıgül’ün, birleşme kararı alarak katıldığı CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı konuşulmaktadır.

 

CHP yanıtlamalıdır

 

Partimize ulaşan bilgiyi milletimizle paylaşıyor ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na soruyoruz: Yerel seçimlerde, özellikle İstanbul’da bölücülükle, yani PKK (BDP/HDP) ile işbirliği yapacak mısınız? BDP/HDP’ye, İstanbul’da 4 belediye başkanlığı teklif ettiniz mi? Mustafa Sarıgül’ün PKK (BDP/HDP) ile ittifak görüşmeleri ve anlaşmalar yaptığı doğru mudur? Bu görüşme ve anlaşmalar bilgi ve izniniz dahilinde midir? Sayın Kılıçdaroğlu, bu soruların yanıtını İstanbul halkına vermek zorundadır. Yanıt verilmelidir ki, İstanbul halkı gerçeği öğrensin.

 

Sarıgül suskun

 

CHP’ye yönettiğimiz soruyu, önceki gün Sarıgül’e de sorduk. Sessiz kaldı. Bir TDH yetkilisi, Aydınlık gazetesine genel geçer açıklamalarda bulundu. Mesele ciddidir ve ülkemizin geleceğiyle ilgilidir. Genel geçer yanıtlarla geçiştirilemez. Gizlenemez, üstü örtülemez! İstanbul’da bölücülükle işbirliği yapan bir belediye başkanı olamaz! Buna izin vermeyiz! İstanbul AKP’ye de, PKK’ya da ve bölücülerle işbirliği yapanlara da teslim edilemeyecek kadar değerlidir.

 

Bölücülüğü meşrulaştırıp AKP’ye oy taşımayın

 

PKK’yla ittifak, bölücülükle işbirliği; AKP’nin bölücülüğünü meşrulaştırmaktır! AKP-PKK koalisyonunun Türkiye’yi bölme planlarında rol almaktır! AKP’ye oy taşımaktır! PKK ile ittifak intihardır! 1991 CHP/SHP-HEP/PKK seçim ittifakının dersleri unutulmamalıdır! Bölücülükle işbirliği, İstanbul’u yeniden AKP sultasına teslim etmektir!

 

Millet Atatürk’le birleştirilir

 

Milli güçlerin iktidar hedefiyle Atatürk’te birleşip güç birliği yaparak, yerel seçimlere katılmaları tarihi sorumluluktur. Kendisini Türkiye’den yana kabul eden hiçbir siyasal güç, bu tarihi sorumluluktan kaçamaz. Bu tarihi sorumluluk CHP ve MHP’nin önündedir. Meydanlarda birleşen milyonların iradesine sırt dönenler, Belediyelerimizin AKP ve PKK’ya yeniden teslim edilmesinin sorumluluğu altında ezileceklerdir.