ÖYM'ler kaldırılmalı

ÖYM'ler kaldırılmalı
27 Haziran 2012 12:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özel Yetkili mahkemelerle ilgili olarak ”Bunlar operasyon mahkemeleridir, kaldırılmalı” dedi.
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması gerektiğini yineleyerek, “Demokrasilerde özel yetkili mahkemeler olmaz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması gerektiğini yineleyerek, “Demokrasilerde özel yetkili mahkemeler olmaz. Bunlar operasyon mahkemeleridir, eski sıkı yönetim mahkemeleridir” dedi.

Kılıçdaroğlu, Meclis’te gazetecilerin özel yetkili mahkemelerle ilgili konunun 3. yargı paketine eklenmesi ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Kılıçdaroğlu, “Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması lazım. Eğer bir ülkede demokrasi istiyorsak, sağlıklı bir yargının olmasını istiyorsak özel yetkili mahkemelere gerek yoktur. Demokrasilerde özel yetkili mahkemeler olmaz. Bunlar operasyon mahkemeleridir, eski sıkı yönetim mahkemeleridir. Demokrasinin kurallarına aykırıdır bu tür mahkemeler” diye konuştu.

Özel yetkili mahkemelerin yerine bölge mahkemelerinin kurulacağı yönündeki haberler hatırlatılarak, “Sadece ismi mi değişiyor?” diye sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Tasarıyı görmeden bir şey söylemek mümkün değil” ifadelerini kullandı.