Öymen'den Suriye yorumu

Öymen'den Suriye yorumu
4 Temmuz 2012 10:15

Emekli Büyükelçi ve eski CHP Milletvekili Onur Öymen dün yazılı bir açıklama yaparak, Türk jetinin düşürülmesiyle ilgili ABD Savunma ve Dışişleri Bakanlığı ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın değerlendirmelerini yorumladı. Açıklamaların kuşkuları artırdığını belirten Öymen, şunları söyledi:

“Amerikan Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları sözcüleri Türkiye’ye siyasi destek verdiklerini söylüyorlar ama ‘Wall Street Jouırnal’ın haberi yanlıştır’ demiyorlar, haberin sızdırılmasını kınıyorlar. Rus yetkililere atfen Rus haber ajansları ellerinde uçağın Suriye karasuları üzerinde düşürüldüğü yolunda bilgiler olduğunu açıklıyorlar. Beşar Esad, Utku Çakırözen’e verdiği mülakatta uçak açık deniz üzerinde düşürülseydi özür dileyeceğini söylüyor.

Türkiye’nin bu gibi durumlarda kullanılabilecek olan askerler arasındaki iletişim kanallarını kapattığını söylüyor. Olayın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen uçağın enkazı hala bulunamıyor, pilotlardan hala haber yok. Sebebi ne olursa olsun uçağımızın düşürülmesi yanlıştır, Suriye’yi kınamak hakkımızdır. Ama ‘bu işte biz nerede hata yaptık’ sorusunu sormanın zamanı gelmedi mi?”