Osmaniye şehit yakınları ve gazilerden akil insanlar heyeti'ne tepki

Osmaniye şehit yakınları ve gazilerden akil insanlar heyeti'ne tepki
13 Haziran 2013 16:13

Osmaniye’ye gelen akil insanlar Akdeniz heyeti’nin toplantısına alınmayan şehit yakınları ve gaziler, tepki gösterdi.

Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başkan Yardımcısı Lale Mansur, Sekreter Tarık Çelenk, üyeler Şükrü Karatepe, Kadir İnanır, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan, Hüseyin Yayman ve Nihal Bengisu Karaca, Osmaniye’de sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi. Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti’nin Gala Tesisleri’ndeki toplantısına, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği, Muharip Gaziler Derneği temsilcileri davet edilmedi.

Toplantı salonuna öncede hazırlanan listede ismi bulunanlar alındı. Polis, geniş güvenlik önlemleri alırken çevre il ve ilçelerden takviye ekipler gönderildi. Toplantının yapıldığı tesisin önünden geçen D-400 karayolu trafik ekiplerince kapatılırken, ulaşım kontrollü bir şekilde sağlandı.

İçerde Akil İnsanlar Heyeti’nin toplantısı sürerken, bir grup şehit yakını ve gazi de dışarda tepkilerini dile getirdi. Şehit yakınları yolun karşısına alınarak polis bariyerleri ile çevrili alanda bekletildi. Daha sonra ise heyet üyelerinin izni ile şehit yakınları ve gazileri temsilen 2 kişi toplantıya alındı.

HANGİ DEVLET HANGİ SUÇLUYU BAĞIŞLAMA HAKKINA SAHİPTİR

1996 yılında Güneydoğuda mayına basarak bir bacağını kaybeden emekli Astsubay Başçavuş 42 yaşındaki Cem Sefa Can, Akil İnsanlar Heyeti’ne tepki göstererek, Hangi devlet hangi suçluyu bağışlama hakkına sahiptir. Nerede hukuk Lütfen ayağa kalk Türkiye. Yazıklar olsun, kendi vatanında kendi toprağında bir konferansa giremiyorum. Bacağını kaybetmiş, kurşunlar yemiş, kollarında nice askerler, polis şehit olmuş bir komutan burada toplantıya giremiyor dedi.

Akil İnsanlar Heyeti’nin toplantısına girebilmek için başvurduğunu belirten Cem Sefa Can, Dünden beri yalvarıyorum, konunun muhatabı benim çağırın ne olur iki kelime konuşayım diyorum, yangınıma bir kova su dökeyim diyorum diye konuştu.

İçeriye girmek isteyen grup İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve Ak Partili yöneticilerin araya girmesiyle toplantının yapıldığı tesisten uzaklaştırıldı.

Heyet üyeleri toplantının ardından Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ı makamında ziyaret edip, Adana’ya geçti.