Ortadoğu gibi olduk! Türkiye’yi bataklığa attınız!

Ortadoğu gibi olduk! Türkiye’yi bataklığa attınız!
9 Ekim 2014 09:27

IŞİD ve PKK terörü, Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına çekti.

 

 

 

Son 48 saatte çok sayıda il ve ilçe savaş alanına döndü 6 ilde sokağa çıkmak yasaklandı. Bilanço ağır: 21 ölü var Van Erciş, en son 3 yıl önceki depremde bu hale gelmişti.

 
IŞİD’in bombalı saldırısı sonucu çevredeki binalar hasar gördü.

 
PKK paçavrası astılar. Kuyumcuyu soydular, marketleri talan ettiler Başta İstanbul, Van, Siirt ve Batman olmak üzere bir çok ildeki büyük marketlere saldıran PKK yandaşları, arkalarına bakmadan ürünleri işte böyle yağmalayıp, kaçtı.

 
Hainler yakıp yıkıp sonra yağmalıyor! Türkiye son 2 gündür bir kaosun içine sürüklendi. PKK ve yandaşları, dinci terör örgütü IŞİD’in Kobani’ye bayrak dikmesine kızdı, bunun acısını da Türkiye’den çıkarıyor. HDP ve KCK’nın çağrısıyla yurdun dört bir yanında başlattıkları protesto gösterileri, şiddete dönüştü. Doğu’dan, Bah’ya birçok il ve ilçede kan aktı.

 
Diyarbakır’da 10, Mardin’de 3, Siirt’te 3, Van’da 1 ve Batman’da 1, Muş’ta 1 kişi, gruplar arasında çıkan çatışmada öldü.

 
Silah, taş, molotof, sopa…

 
Yüzlerce kişi yaralandı. Şiddet eylemleri askeri ve emniyeti en üst seviyede alarm durumuna geçirdi.

 

Başta Diyarbakır olmak üzere 6 il ve ilçelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. PKK yandaşları yasağı delerek, sokağa döküldü. Taş, sopa, molotof ve silahla şiddet gösterilerini sürdüren hainler, Doğu ve Güneydoğu’yu karıştırdı. Diyarbakır, Van, Mardin, Siirt ve birçok kentte marketler, işyerleri, kamu binaları yakıldı, yıkıldı.

 
Tarsus’ta çıkan olaylarda ise ilçenin Emniyet Müdürü Haydar Çelik, göstericilerin açtığı ateşle yaralandı. Benzer manzaralar İstanbul ve Tekirdağ’da da yaşandı.

 
Cumhuriyet Karakolu’nu bastılar

 

 

Protestolarm en yoğun yaşandığı iller Hakkari, Van, Yüksekova, Mardin ve Siirt oldu. Dün PKK yandaşları, Siirt’te Valilik Binası ile Merkez Cumhuriyet Polis Merkezi’ni hedef aldı. Polis telsizinden “Cumhuriyet Karakolu düştü” anonsu yapıldıktan sonra olay yerine Özel Harekat birimleri gitti. Karakolu tüfekle basan hainler, açtıkları ateş sonucu l’i komiser 3 polisi yaraladı. Sokağa çıkma yasağına rağmen olayların sürdüğü kent merkezinde yine okullar yakıldı, yollar kesildi. (DHA) Çelik elinden vuruldu HU Sakallı sopalılar yine ortaya çıktı.

 

 

Van’daki şiddet gösterileri sırasında bir derneğe ait Kuran kursu da hedef oldu.

 
Camlan kırılan Kuran kursunu, sakallı ve şalvarlı eli sopalı kişiler korumaya çalıştı.

 
Taş atan PKK yandaşlarına, sakallı, eli sopalı kişiler taşla karşılık verdi. Kavga polisin gelmesiyle son buldu. Bu manzara Gezi eylemlerindeki görüntüleri akıllara getirdi.

 
Türkiye’yi yangın yerine çeviren PKK sempatizanları, sınırda da olaylar çıkardı. Binlerce kişi Suriye’ye geçmek için Şırnak’ın Cizre kentine yürüdü.

 
Tel örgüleri kaldırıp Suriye’nin Kürt kenti Rojava’ya yürüyen grubu güvenlik güçleri havaya ateş açarak engel olmaya çalıştı.
Jandarmayla çatışmaya giren göstericiler Suriye’ye yürüyüşe devam etti. Bir grup ise Suriye’deki olaylar sonrası güvenlik gerekçesiyle boşaltılan gözetleme kulelerini işgal etti. Göstericiler, asker kulelerine PKK paçavraları ve bebek katili Apo’nun flamalarını astı. Üstlerinde gezen Kobra helikopterlerine zafer işareti yapan grup, oturma eylemi başlattı. (DHA) Hainlik kuleye çıktı Şırnak Silopi sınırındaki askeriyenin nöbet kulelerine çıkan hainler, kuleye PKK paçavraları ve teröristbaşı Abullah Öcalan’ın flamalarını astı.

 
Van’da, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto eden gruplarla, polis arasında önceki gün başyalan olaylar dün gece de sürdü. Sokak aralarmda onlarca araç ve işyeri ateşe verilirken, birçok banka ATM’si ve yüzlerce işyerinin camlan kırıldı.

 
Kentte savaş görüntüsü vardı. Bunu fırsata çeviren PKK yandaşları yakıp yıktıkları birçok marketi yağmaladı. Siirt’te ise düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan 3 kuyumcu dükkanı soyuldu. Protestocular, İstanbul Esenyurt’ta da bir marketi yakıp, yağmaladı.

 
Bu arada Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde saldırganlar Türk Bayrağı ve Atatürk büstünü yerinden sökerek yola fırlattı.
Ardından da yaktı. Tekirdağ Muratlı’da ise bir okulun Atatürk büstü parçalandı.

 
Türk Bayrağı ise gönderden indirildi.

 
IŞİD’in Kobani’deki saldırılarını kınayanlar, kafa kesen terör örgütünden hiçbir farklarının olmadığını kanıtladı. PKKIılar, Kobani’ye destek bahanesiyle sokaklara indi Hem mala hem de cana kast etti.

 
Başta Güneydoğu olmak üzere birçok kentte istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Ama Van Erciş’teki tablo en vahimiydi. Erciş’te 118 işyeri, 17 kamu binası, 7 banka, 54 araç tahrip edildi. Ortaya çıkan manzara IŞİD’in Irak Bağdat’taki bombardımanlarını hatırlattı.

 

 

 

Kaynak: Sözcü