Ölüm yolculuğunun şüphelileri adliyeye sevkedildi

Ölüm yolculuğunun şüphelileri adliyeye sevkedildi
2 Aralık 2013 14:55

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde, bindiklerin teknenin batması sonucu yaşamını yitiren 1’i bebek 6 Suriyeli kaçağı ölüm yolculuğuna gönderdikleri iddiasıyla jandarma tarafından yakalanan 5 Türk organizatörden 4’ü adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1’i ise jandarmadaki işlemlerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

 

Burhaniye İlçesi, Pelitköy Sahili’nde, geçen Cuma saat 03.00 sıralarında, Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan Suriyeli kaçakların bulunduğu tekne battı. Aralarında 1.5 yaşındaki erkek bebek Mervan Muhammed’in de bulunduğu 6 kaçak suda boğularak yaşamını yitirdi. 8 kişi ise kurtarıldı.

 

Olayın ardından Balıkesir İl Jandarma Alay Komutanlığı ile Burhaniye Jandarma Komutanlığı’nın kaçakları ölüm yolculuğuna götürdükleri ileri sürülen insan tacirlerine yönelik Edremit, Gömeç ve Burhaniye ilçelerindeki 10’na yakın adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri savcının talimatıyla serbest bırakılırken, yaşları 25 ile 35 arasında değişen diğer şüpheliler F.Ö., A.Y., M.S., ve S.D. jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.