Okmeydanı tanıkları: Kareli gömlekli polis doğrudan cemevine ateş etti

Okmeydanı tanıkları: Kareli gömlekli polis doğrudan cemevine ateş etti
27 Mayıs 2014 11:02

Okmeydanı’ndaki olaylarda Uğur Kurt’un cemevi avlusunda vurulma anının görgü tanıkları ateş edeni gördüklerini ancak savcının ifadelerine başvurmadığını söyledi.

 

 

Bir ce­na­ze­ye ka­tıl­mak için Ok­mey­da­nı Ce­me­vi’ne gi­den Uğur Kurt’un öl­dü­rül­me­siy­le il­gi­li ma­hal­le sa­ki­ni ta­nık­lar çok çar­pı­cı bil­gi­le­ri an­lat­tı.

 

Bugün gazetesinden Kamil Maman’ın haberine göre ce­me­vi­nin bu­lun­du­ğu ma­hal­le­de otur­du­ğu­nu söy­le­yen Yu­suf Gü­len, ce­me­vi­ne ateş eden po­lis­le ara­sın­da 20 met­re ol­du­ğu­nu söy­le­di.

 

ÖNCE CEMEVİNE SONRA HAVAYA

 

Çok sa­yı­da ki­şi­nin ola­yı gör­dü­ğünü ama ad­li kay­nak­la­rın gör­gü ta­nık­la­rı­nın ifa­de­le­ri­ne baş­vur­ma­dı­ğı­nı be­lir­ten Gü­len özetle şunları anlattı: “Po­li­sin ateş aç­tı­ğı nok­ta­ya 20 met­re uzak­lık­tay­dım. So­kak­tan ses­ler gel­me­ye baş­la­yın­ca dı­şa­rı çık­tım. Po­lis, ce­me­vi­nin bu­lun­du­ğu cad­de­ye ara so­kak­tan zır­hlı araç­lar­la çık­mak üze­rey­ken kar­şı so­kak­tan 6-7 ki­şi­lik bir gös­te­ri­ci grup mo­lo­tof at­tı. Mo­lo­tof zırh­lı ara­cın üze­ri­ne dü­şün­ce ara­cın sol ön ta­ra­fı yan­ma­ya baş­la­dı. Ce­me­vi ta­ra­fın­da hiç­bir olay ve gös­te­ri­ci yok­tu. Sol kapıdan çıkan bir polis yanan araçla ilgilenirken aracın sağ tarafındaki kapısından başka bir polis çıktı. Bu kareli gömlekli polis direkt dört el cemevine doğru ateş etti. Sonra silahı kaldırarak havaya ateş etti. O anda ben de koşarak vurulan Uğur Kurt’a yardım etmek için cemevine indim. Tam cemevinin bahçesindeyken bu sefer de biber gazı attılar. O esnada cemevinden bir vatandaş koşarak ateş eden polislerin yanına giderek ‘Adamı öldürdünüz ne yapıyorsunuz’ diye bağırdı. Vatandaşlar da polislerin bulunduğu yöne doğru adamı öldürdünüz diye bağırarak gidince, zırhlı araçlar oradan uzaklaşıp gittiler. 51 yıldır burada oturuyorum. Öldürülen Uğur Kurt müdürlük yaptığım tekstil atölyesinde 7 yıl benimle birlikte çalıştı. Hiçbirimizin ifadesine başvurmadılar. Bu da ayrı bir komedi. Savcı neden görgü tanıklarını dinlemediğini anlamıyoruz.”

 

 

İFADEMİZ ALINMADI

 

Teks­til atöl­ye­si sa­hi­bi Ha­san T. isim­li bir di­ğer es­naf da Uğur Kurt’un vu­rul­ma anı­nı şu ifa­de­ler­le an­lat­tı: “Si­la­hı­nı ateş­le­yen po­lis­le aram­da 5 met­re me­sa­fe var­dı. Si­la­hı­nı di­rekt ce­me­vi­ne doğ­rul­ta­rak ateş et­ti. Ce­me­vi­nin ol­du­ğu yer­de hiç­bir gös­te­ri­ci ve olay yok­tu. Olayın yaşandığı alan gösterilerin olmadığı bir yer. Polis araçtan inerek direk cemevinin bulunduğu noktaya tam karşımda ateş etti. Polisin ateş ettiği yerle benim tekstil atölyem arasında 5 metre mesafe vardı. Yaşananları çok sayıda kişi gördü ama savcı ya da adli makamlar hiçbirimizin ifadelerine bile başvurmadı.”

 

Kaynak: Radikal