Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem: Halkçı belediyecilik Karadeniz’e iyi gelecek!

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem: Halkçı belediyecilik Karadeniz’e iyi gelecek!
16 Nisan 2024 08:21

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Sözcü’ye konuştu. “Halkçı belediyecilik Karadeniz’e iyi gelecek. Her kuruş hizmete harcanacak” dedi. CHP’nin efsane Genel Başkanı Bülent Ecevit 25 yıl süreyle Zonguldak Milletvekili olarak parlamentoda bulundu. “Madenciler, Kara Elmas Diyarı ve Emeğin Başkenti’’ olan bu şehir ile anıldı. CHP’nin yıllarca birinci parti olduğu Zonguldak’ta son dönemlerde AKP öne geçti. 2019 seçimlerinde de belediyeyi AKP aldı. 5 yıl sonra ise 31 Mart’ta CHP adayı Tahsin Erdem seçimi yüzde 54.5 oy oranı ile kazandı.

 

 

Erdem, Zonguldak’taki yerel seçimlerden 30 bin 256 oy alarak galip çıkarken, AKP’li rakibi ve mevcut Belediye Başkanı Selim Alan’a 9 bin 400 oy fark attı. CHP Zonguldak’ın 8 ilçesinden 6’sını da kazandı. En büyük ilçe Ereğli’de, CHP adayı Halil Posbıyık seçimi yüzde 45 oy oranı ile 6. kez kazanarak bir rekora imza attı. AKP adayı ise yüzde 28’de kaldı.

 

Zonguldak’ta 1964 yılında doğan ve Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan yeni başkan Erdem, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı da yaptı. CHP’den Belediye Meclis Üyeliği ve Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. Erdem hedeflerini ve projelerini şöyle anlattı:

 

 

BEŞ BİN ŞEHİDİMİZ VAR: Daha yaşanabilir, daha güzel bir Zonguldak için yola çıktık. Kavga etmek, kibirlenmek, partizanlık yok. Artık barış ve kucaklaşma var. Burası madenci kenti ve maden ocaklarında beş binden fazla şehit vermiş kentimize sahip çıkacağız. Belediyenin her kuruşunu emeğin başkenti Zonguldak için değerlendireceğiz.

 

 

GAZİLERE İNDİRİMLİ SU: Tahsis edeceğimiz pazar alanı ile ev hanımlarımız el emeği göz nurlarıyla aile ekonomisine katkı sağlayacak. Kimsesiz yardıma muhtaç yaşlılarımızın günlük yaşam kalitelerini arttırabilmek için destek birimi kurulacak. Tüm kentsel düzenlemeler engelli vatandaşlarımız düşünülerek yapılacak. Gazi ve şehit yakınlarına su indirimli olarak verilecek.

 

 

KADIN BİRİMİ: Sosyal, hukuksal ve psikolojik alanlarda desteğe ihtiyacı olan kadınlarımıza telefonla ya da yüz yüze destek verilecek. İşsiz gençlerimiz, işverenler ile buluşturulacak ve istihdam için katkı sağlanacak. Her mahallemizde muhtarlarımızla işbirliği içinde çalışacak ve problemlerin çözümünde destek olacak sosyal asistanlarımız olacak.

 

 

SANAT VE FESTİVALLER: Yeni inşa edeceğimiz alanlarda sanatı yaşatmaya devam edeceğiz. Halkımız ulusal ve yerel sanatçılarla buluşacak. Festivaller, kitap fuarları, tiyatro şenlikleri düzenlenecek. Ulaşım, alışveriş, belediye hizmetleri, kent lokantaları tek bir kart ile olacak. İnşaat ve onarım atölyesi olacak. Beton santrali de kuracağız. Orta Kapuz bölgesi yenilenecek ve halkımızın faydalanması sağlanacak.

 

 

ANTİK KENT TİOS

 

 

Başkan Tahsin Erdem tarihe değer verdiklerini ve antik Tios kentinin tanıtımı için de çalışma yapacaklarını açıkladı. Zonguldak yakınlarında bulunan ancak pek bilinmeyen “Tios Antik Kenti’’ M.Ö 7. yüzyılda kuruldu. Çaycuma ilçesinin Filyos beldesindeki kentte 2006 yılında kazılar başlatılmıştı. Roma ve Bizans döneminde önemli bir liman kenti olan antik şehirde sahil surları, hamam yapıları, su kemeri, tiyatro, Bizans kilisesi, bazilika, antik liman ve mendirekler yer alıyor. Kale, tapınak, suyolu kalıntıları da bulunuyor.

 

 

Kent lokantaları açacağız

 
Biz küllerinden doğan bir milletiz. Yapacağımız çok iş var. Kent lokantaları ve halk kafeleri açacağız. Emeklilerimiz kaliteli ve sağlıklı 3 çeşit yemeğini yiyecek, çayını kahvesini içecek. Zonguldak Belediyesi mahalle kreşleri olacak. Beş yılda beş kreş projemiz ile anneler, kendine zaman ayırabilecek ve istihdama da katılabilecek. Bebekleri de düşüneceğiz ve 0-4 yaş arası süt ihtiyacını karşılayacağız. Dar gelirli vatandaşlarımızın kapılarına süt bırakılacağız.

 

 

İmamoğlu’nun desteğini aldı

 
Erdem’e adaylık sürecinde destek verenlerden biri de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu seçimin ardından bir mesaj göndererek, “Biz Zonguldak’ı sadece madencisi ve emekçisiyle değil, İstanbul ve Türkiye’ye olan etkisiyle de önemsiyoruz. Zonguldak’taki sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik, bütün Karadeniz’e iyi gelecek. Tahsin başkanımın çok özenli işler üretip, kente hak ettiği değeri kazandıracağına inanıyorum. Biz de her zaman kendisinin yanında olacağız’’ dedi.