‘Öğrenciler sizin siyaset oyuncağınız değil’

‘Öğrenciler sizin siyaset oyuncağınız değil’
15 Nisan 2023 10:43

Milletvekili adayı olan mevcut bakanlar görevlerini suiistimal etmeye devam ediyor. AKP’nin Mersin Milletvekili Adayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve AKP’nin Urfa Milletvekili Adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Bakanlık binalarında partilerinin il örgütü ve milletvekili adaylarıyla ilk toplantılarını yapmasının ardından, Ordu Milletvekili Adayı olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den de tepki çeken bir hamle geldi.

 

Fotoğraf: Mahmut Özer / Twitter

 

Ordu Milletvekili Adayı olmasının ardından 2023 yılında Ordu’ya ayrılan eğitim yatırımının 4 kat artırıldığını açıklayan Bakan Özer, önceki gün partisinin Ordu Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Bakan dün ise Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu’nu ziyaret etti. Özer’in ziyareti için sınıfların boşaltıldığı iddia edildi.

Eğitim Sen Ordu Şube Başkanı Sezgin Yılmaz duruma tepki göstererek, Mahmut Özer’in Milli Eğitim Bakanı olarak mı yoksa AKP’nin Ordu Milletvekili Adayı olarak mı okulu ziyaret ettiğini sordu. Yılmaz şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer eğer bu ziyaretleri AKP Ordu Milletvekili Adayı olarak yapıyorsa biz bunun kesinlikle karşısındayız. Bakan beyin ziyaret edeceği okulda sınıf mevcutlarının kalabalık olması nedeniyle ziyaret edeceği özel bir sınıf oluşturulduğu, öğrencilerin teneffüslere çıkmasına izin verilmediği yönünde iddialar var. Biz kamu kaynaklarını kullanarak yapılan seçim çalışmasını doğru bulmuyoruz.”

Olaya tepki gösteren CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise şu ifadeleri kullandı: “Öğrenciler sizin siyaset oyuncağınız değil; merdiven boşluğunda çocuklarımıza eziyet etmeyin. Bunun bedelini ağır bir şekilde ödersin.”