Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde üç kişiye özel ilan!

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde üç kişiye özel ilan!
27 Temmuz 2022 10:07

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin dün yayımladığı üç kişiye özel ilanda üniversitede görev yapan akademisyenlere işaret edildi. Akademisyenlerin çalışmaları ilanlara bire bir yerleştirildi.

 

 

Birgün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre YÖK’ün tüm engellemelerine rağmen üniversitelerin kişiye özel ilanları bitmek bilmiyor. Bu kez adrese teslim ilanlar Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayımlandı. Üniversite dün 12 kişilik bir akademik kadro ilanı yayımladı. İlanlardan özellikle üç tanesi dikkat çekti. İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi, Spor Bilimler Fakültesi Antrenörlük Eğitimi ve Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi bölümleri için verilen ilanlar halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenleri işaret etti.

 

 

ÇALIŞMALARDAN KOPYA

 

 

İslam Tarihi için verilen ilanda “Doktorasını “İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı”nda yapmış olmak. İslam öncesi ve sonrası medya ve iletişim, Osmanlı döneminde Kur’an ayetleri ve Mekke döneminde psikolojik savaş üzerine çalışmaları olmak” şartları arandı. İlandaki şartları karşılayan Kadir Erbil isimli kişinin çalışmaları şöyle: “Asr-ı saadet ve önceki dönemlerde medya ve iletişim, Osmanlı kroniklerinde kullanılan kuran ayetleri ve tarihçiliğimizdeki yeri ve Psikolojik savaş ve İslam’ın ilk döneminde bazı uygulamaları.” Psikolojik savaş başlıklı çalışmada “Çalışmanın konusu Mekke dönemi ile sınırlandırılmıştır” ifadesinin kullanılması dikkat çekti.

Antrenörlük eğitimi için verilen ilanda ise “Doktorasını Beden Eğitimi ve Spor programın da yapmış olmak. Doğa sporları, zihinsel engelli bireylere sahip ebeveynlerin spordan beklentileri ve Down sendromlu bireylerle ilgili çalışmaları olmak” ifadeleri kullanıldı. İlanda işaret edilen Öğretim Görevlisi Muzaffer Toprak Keskin’in çalışmaları şöyle: “Yüksek irtifa dağcılarının Covid-19 sürecindeki görüş ve deneyimleri, Düzenli fiziksel aktiviteye katılan ve katılmayan down sendromlu bireylerin mutluluk ve öz saygı düzeylerinin ebeveynler tarafından değerlendirilmesi (Malatya il örneği), Spor kulüplerine devam eden zihinsel engelli bireylere sahip ebeveynlerin spordan ve spor kulüplerinden beklentilerinin karşılanma düzeyleri.”

 

 

YÜKSEK LİSANS TEZİ

 

 

Sınıf Eğitimi bölümünde verilen ilanda ise şu ifadeler kullanıldı: “Sınıf Eğitimi alanında doktora yapmış olmak. İlkokulda okuma ve yazma güçlükleri, göçmen öğrenciler ve çocuk edebiyatı konularında çalışmaları olmak.”

Bu ilan ise Araştırma Görevlisi Murat Temur’u işaret etti. Temur’un yüksek lisans tezi şöyle: “Çocuk edebiyatında göç ve göçmenlik olgusu.”