Nazlıaka: Arınç babam yaşında adam

Nazlıaka: Arınç babam yaşında adam
13 Aralık 2012 09:29

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis Genel Kurulu’nda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kendisine yönelik sözleriyle ilgili dava açmaya hazırlanıyor.


H&H ÖZEL Deniz Bilgen ÇAKIR


Konuyla ilgili H&H’ye konuşan Nazlıaka, olaydan dolayı Türkiye Cumhuriyeti kadınları adına utanç duyduğunu söyledi.


BABAM YAŞINDA ADAM

Bülent Arınç’ın son derece cinsiyetçi bir konuşma yaptığını dile getiren Nazlıaka: “Benim söylediklerimden mahcup olmadı, kendisine bakmamdan mahcup oldu. Kendisi benim babam yaşındadır. Bu nasıl bir zihin haritasıdır ki gözle zina olarak algılamaktadır. Anlamak mümkün değil.” diye konuştu.


ARINÇ’I MAHKEMEYE VERECEĞİM

Konuyla ilgili olarak eşiyle de bir değerlendirme yaptıklarını söyleyen Nazlıaka: “Kendisi de, hayatın her alanında olduğu gibi, bu davada da hem yanımda olduğunu ifade etti, hem de aynı zamanda yasal yollara başvurma yönünde beni teşvik etti.” dedi.

Bülent Arınç’ı mahkemeye vereceğini söyleyen Nazlıaka: “Umuyorum ki bu dava Türkiye’de  psikolojik şiddete uğrayan bir çok kadın için bir katkı sağlar, emsal teşkil eder.” diye konuştu.


BANA YAPILAN PSİKOLOJİK ŞİDDET

Bülent Arınç’ın tavrının kendisine yapılan bir psikolojik şiddet örneği olduğunu dile getiren Nazlıaka: “Benim daha önceki açıklamalarımın sert olması nedeniyle beni sindirme girişimi. Ancak ben kararlılıkla insan hakları ve kadın hakları konusunda mücadeleme devam edeceğim.” dedi. 


PARTİDEN BÜYÜK DESTEK VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kendisini arayarak destek olduğunu dile getiren Nazlıaka: “Kadın Kolları Genel Başkanı, milletvekilleri, bir çok il ve ilçe teşkilatından arkadaşlar da aradı.  Destek oldular. Bu davada hem partimin hem de aynı zamanda kadın örgütlerinin arkamda olduğunu bilmek de beni ayrıca güçlendirdi.” diye konuştu. 

TBMM Bütçe Görüşmeleri sırasında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP’li Aylin Nazlıaka’nın konuşmasında sürekli dönerek kendisine bakmasını  “Ben mahçup biriyim. Bir hanımefendinin dönüp her defada bana bakması doğru değil. Genel Kurul’a dönüp konuşmalıydı”  sözleriyle eleştirmişti.

Bunun üzerine Nazlıaka’nın kendisine yönelik sert eleştirileriyle karışlaşan Arınç, bu eleştiriye yanıt verirken, Nazlıaka’nın kürtaj tartışmalarının yaşandığı dönemde, “Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın” sözüne göndermede bulunmuş ve şunları söylemişti:

“Hanımefendi olarak hitap ederim. Ama AKP’li milletvekillerimiz bize kadın milletvekili denilmesini istedi. Bu aşağılamak değildir.  Anayasa ve içtüzükte buna uygun düzenlemeler yapıldı. ‘Benim yüzüm kızardı’ Ben sizin bakışınızdan mahçup olmuyorum.  Kürtaj meselesi konuşulurken bir söz söylediniz benim yüzüm kızardı. Asıl o zaman ben mahçup oldum. Çocuğu olan evli bir milletvekili kendisiyle ilgili bir organını açıkça nasıl kullanır benim yüzüm orada kızardı. Asıl o zaman yerin dibine geçtim.”