Müziğe Âşık Kadın Birsen Kavut

Müziğe Âşık Kadın Birsen Kavut
21 Aralık 2021 13:57

Birsen Kavut, 7 Şubat 1979 tarihinde Erzurum’da dünyaya gelmiş bir Türk halk müziği sanatçısıdır. Çocukluk dönemlerinden bu yana müziğe gönül vermiş ve bu alanda ilerleme kararı almıştır.

 

 

Birsen Kavut ve Müzik Hayatı

 

Küçük yaşlarından beri müziğe ilgi duyan, kendini müzikle ifade etmeyi seven ve eğitiminde de müziğe yer vermek isteyen Birsen Kavut; uzun yıllar Halk Müziği Korolarında eğitim almıştır. Aldığı bu eğitimin sonucunda ise, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Gençlik Korosu’nda görev almak için yeterli görülmüş ve burada sanatını icra etmeye başlamıştır. Birsen Kavut, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu tarafından düzenlenmiş olan ses yarışmalarına katılarak kendini göstermek istemiş ve dereceye girerek kendini bir kez daha ispat etmiştir.

 

Bu başarılarından sonra eğitim serüvenine üniversite diplomasını da eklemek isteyen Sanatçı, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarını kazanmış ve okulunu yine dereceye girerek bitirmiştir.

Birsen Kavut zaman geçtikçe kendini geliştiren, sürekli çalışan ve müziği hayatının merkezine koyan bir sanatçıdır.

Akademik anlamdaki eğitimini tamamladıktan sonra sırada çocukluğundan bu yana kurduğu hayalleri hayata geçirmek vardır. Sesine ve müziğe karşı duyduğu bitmek tükenmek bilmeyen aşka sonsuz güvenen sanatçı, 2013 yılında artık kendini hazır hisseder ve bir albüm yapar. Bu albüme “Çivi” ismini veren Birsen Kavut, sonrasında çeşitli karma albüm projelerinde tekli çalışmalara imza atmış ve pek çok eser seslendirmiştir.

Müzik dünyasında sadece ses sanatçısı olarak değil, aynı zamanda eğitimci olarak da kendine yer edinen sanatçı, Elmadağ Halk Eğitim Merkezi bünyesinde eğitmen olarak çalışmaktadır. Öğrencilerine bağlama ve Türk Halk Müziği eğitimi veren müzik aşığı kadın, içindeki aşkı öğrencilerine de aşılamaktadır.

Sanatçı hala Ankara’da yaşamaya devam ediyor. Hem eğitmen olarak hem de müzikle ilgilenmeye devam ederek hayatını sürdürmekte, nezih türkü evlerinde ve mekanlarda sahne almaya devam etmektedir.

Birsen Kavut Şarkıları

  1. Al almadan
  2. Anaya hasret
  3. Çivi
  4. Tahsilli
  5. Hey erenler
  6. İner gelir
  7. Eşk bir sırdır
  8. Hayal hayal olmuş
  9. Güle düştü
  10. Suya gider allı gelin
  11. Yattım gurbet elde gam yastığına

Müzik aşığı Birsen Kavut şarkı ve performansları için resmi youtube kanalı https://www.youtube.com/c/BirsenKavut sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kendisini takip edebileceğiniz sosyal medya kanalları ise şunlardır: