Muharrem İnce: Pazar günü ders verme zamanıdır

Muharrem İnce: Pazar günü ders verme zamanıdır
30 Mart 2019 10:11

CHP’li Muharrem İnce 30 ili dolaştı ve Türkiye’nin nabzını tuttu: “Sahada gördüğüm şu; siyasette değişim başlamış” dedi ve başlıktaki tespiti yaptı. İnce, “Mutfakta yangın var. Seçimden sonra daha kötü olacak” diye konuştu.

 

 

 

Sözcü’den Özlem Gürses’in haberine göre; Seçimlere 24 saat kala, ‘SÖZCÜ Adaylara Soruyor’ dizisinde son günümü Türkiye’yi en iyi tanıyan siyasetçilerden biriyle geçirdim. CHP Cumhurbaşkanı adayı, Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce ile Edirne, Havsa ve Silivri’deydim… İnce ‘sahada gördüğüm şu, siyasette değişim başlamış…’ diyor. İşte CHP’li Muharrem İnce’nin anlattıkları:

 

– Bu seçime ‘beka sorunu’ tartışmaları damgasını vurdu…

 

Çok zor bir coğrafyadayız. Dünyadaki sorunların yüzde 70’i bizim bölgemizde; yani Kafkasya’da, Orta Doğu’da, Balkanlar’da Ukrayna’da. Yüzde 20’si Çin Denizi’nde, yüzde 10’u Güney Amerika’da. Biz böyle sorunlu bir coğrafyada yaşıyoruz. Şu anda vatandaşın en temel konusu geçimdir, mutfaktır, kaynamayan tenceredir… Durum bu…
Ama bu kadar kritik bir coğrafyada seçim döneminde siyasetçiler sadece bugünü değil, yüzyılı konuşmalıdır. Liderlik bunu gerektirir, önümüzdeki 100-200 yılı konuşmalıdır siyasetçi. Bunları konuşmak yerine ne yazık ki bu ülkeyi yöneten Erdoğan, pazar gününü, en fazla pazartesiyi konuşuyor. Tüm derdi tasası pazar gününden ibaret. Pazartesi günü doların kaç olacağını o da biliyor zaten. Beni kaygılandıran bu! Asıl beka sorunu bu. Önümüzdeki 50 yılı 100 yılı konuşamamak, sadece 2 günü, 3 günü konuşmak. Türkiye’nin asıl sorunu bu bence.

 

Haberin devamı için tıklayın;