Muharrem İnce: Bütün baskılara, engellemelere rağmen 1 Mayıs’ı meydanlarda kutlayanlara selam olsun!

Muharrem İnce: Bütün baskılara, engellemelere rağmen 1 Mayıs’ı meydanlarda kutlayanlara selam olsun!
30 Nisan 2019 15:31

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak “1 Mayıs; özgürlük, adalet, eşitlik için mücadele günüdür” dedi.

 
Yaşanan ekonomik ve siyasi kriz ortamına vurgu yapan İnceşunları kaydetti:
 

“1 Mayıs; özgürlük, adalet, eşitlik için mücadele günüdür.

 

 
1 Mayıs, emekçilerin, emekten yana olanların bütün farklılıkları aşarak bir büyük birliği, dayanışmayı, geleceği birlikte var edebilmek için örgütlenmeyi sağladığı bunun için umutları tazelediği gündür.

 
1 Mayıs, yerel olanın evrensel olanla buluşma günüdür. Bu yönüyle 1 Mayıs, insanoğlunun ortak payda haline getirdiği tek bayramdır.

 
Türkiye hükümet düzeyinde, insanlığın hem geçmişini, hem geleceğini belirlemede böylesine önemli olan 1 Mayıs’ın gerçek anlamını kavramış gözükmemektedir. Çünkü emekçinin alınterinin bu kadar değersizleştirildiği, hak aramasının imkânsız hale getirildiği, ekonomik açıdan alım gücünün azaltıldığı bir dönemden geçiyoruz. İşsizlik ve enflasyon bütün emekçilerin ortak sorunu haline gelmişken, hükümet her türlü grevi engellemekle övünebilmekte, 1 Mayıs’ı engellemek için özel önlemler geliştirmektedir.
Hükümet, emek örgütlerinin Taksimde buluşma talebine yasaklar koyarak, kendisini altmışlı, yetmişli yılların soğuk savaş zihniyetinden bir adım öteye taşıyamadığını kanıtlamaktadır. Yetkililerin kullandığı dil, bugünün ve yarının dünyasına değil hala o yıllara ait.

 
Bütün baskılara, engellemelere rağmen 1 Mayıs’ı meydanlarda kutlayanlara selam olsun!

 
Emekçilerin, ezilenlerin, emekten, özgürlükten, adaletten, dayanışmadan, birlikten yana olanların 1 Mayıs Bayramı kutlu olsun!”