Minibüsçül​erden, Başbakan Erdoğan'a 65 yaş tepkisi

Minibüsçül​erden, Başbakan Erdoğan'a 65 yaş tepkisi
21 Şubat 2013 12:26

Bir süre önce 65 yaş üstü vatandaşların tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmalarını isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklaması, Kocaeli’deki minibüs ve otobüsçüleri tedirgin etti.

 

 

 

Kocaeli SS 5 Nolu Minibüscüler ve Otobüscüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, minibüs ve otobüsçü esnafının zaten güçlekle ayakta durduğunu, 65 yaş üstü vatandaşlardan para alınmaması halinde daha da zor duruma düşeceklerini söyledi. Kurt, ‘Bizim üzerimizden siyasi rant sağlanıyor. Kimse bedelsiz bir şey yapmıyor. Eğer böyle bir uygulama yapılacaksa vergi veya KDV’den mahsup edilebilir.’ diyerek şöyle devam etti:

 

 

 

 

 

 

 

Bunun çeşitli yolları var. Mesala ucuz mazot verilebilir ya da cezalardan düşülebilir. Yeteri kadar ücretsiz yolu taşıması yapıyoruz zaten. Bir de 65 yaş üstü yolcu taşımak söför esnafını sıkıntıya sokacaktır.

 

 

 

 

 

 

Devletin şöförlerden daha güçlü olduğunu söyleyen Mustafa Kolay, Hükümetimiz eğer 65 yaş üstünü düşünüyorsa onlardan elektrik, su ve doğalgaz ücretlerini almasın. Bizi de mağdur etmesin. Oy uğruna söförlerin ücretsiz taşıttırma uygulamasını yanlış buluyorum’ dedi.