‘Millet Bahçeleri’ Meclis gündeminde!

‘Millet Bahçeleri’ Meclis gündeminde!
28 Mayıs 2019 12:09

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, seçim vaadi olarak hemen her platformda dile getirdiği “Millet Bahçeleri”ni Meclis gündemine taşıdı.

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle önerge veren Emir, “Ankara’da yapılması planlanan 13 Millet Bahçesi’nin bugüne kadar kaçının ihalesi, hangi usul ile yapılmıştır?” diye sordu.

 

 

Önergesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli gündemde tuttuğu “Millet Bahçeleri” projesi kapsamında, Ankara’ya 13 Millet Bahçesi yapılacağını pek çok kez ifade ettiğini belirten Emir, İmrahor Vadisi 1. Etap Millet Bahçesi ihalesinin, 18 Şubat 2019 tarihinde “Açık İhale” usulü ile yapıldığını belirtti.

 

Diğer yandan, TOKİ’nin “AKM (Atatürk Kültür Merkezi) 1. Etap Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” ihalesini 11 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirdiğini ifade eden Emir, “8 ayrı firmanın katıldığı ihaleyi en düşük teklif olan 398.5 milyon TL ile Yapı ve Yapı İnşaat Taahhüt A.Ş. ‘nin aldığı ifade edilmektedir.” dedi.

 

 

Ankara’da yapılması planlanan 13 Millet Bahçesi’nden kaçının ihalesinin hangi usul ile yapıldığını soran Emir, “AKM 1. Etap Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” ihalesinin “Pazarlık” usulü yapıldığı bilgisi doğru mudur? Doğru ise, gerekçesi nedir?” diye sordu.

 

 

“AKM 1. Etap Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” nin kapsadığı alan konusunda basın yayın organlarında farklı bilgiler yer aldığını belirten CHP’li Emir, “İhaleye konu olan iş, ne kadarlık bir alanı kapsamaktadır?” dedi.

 

 

Emir ayrıca, “Ankara’daki diğer millet bahçeleri ihalelerinin hangi usul ile ne zaman yapılması planlanmaktadır?” sorusunu yöneltti.